Het blijft verbazingwekkend hoeveel “nieuw” archiefmateriaal van Cuby & the Blizzards nog steeds opduikt. Regelmatig kloppen bezoekers bij het C+B Museum aan om geluidsopnamen, foto’s, plakboeken en posters te overhandigen. Uiteraard nemen wij deze vaak bijzondere memorabilia graag in ontvangst!

XOverhandiging1

Tijdens het Holland International Blues Festival in juni werd het C+B Museum volkomen onverwachts nog verblijd met een schenking van de verzameling van Bertus Klazinga uit Friesland. Afgelopen zaterdag bracht het voormalige bestuur van jeugdsoos The Madness uit het Noordhollandse Kudelstaart een bezoek aan het C+B Museum. Zij kwamen met een missie waarover goed was nagedacht.

Het Cuby & the Blizzards Museum verwelkomde woensdag de 25000ste bezoeker. Zes jaar geleden, op 1 juni 2011, opende het museum de poorten. Harry Muskee verrichtte toen de openingshandeling. Er werd berekend dat er zo’n 4000 betalende bezoekers per jaar nodig waren om "uit de kosten" te komen. Dat gemiddelde wordt dus ruimschoots gehaald. Sterker nog: het gemiddelde aantal per jaar is nog altijd groeiende. En dat is heel mooi voor zo’n klein museum!

X25000stebezoeker 049

Hij was er helemaal beduusd van. Michiel Peeks uit Hengelo (foto boven, rechts) stapte samen met zijn zus Coby en haar partner John Dijkman (foto onder) woensdagmorgen om 11.15 uur bij het C+B Museum van de fiets. Ze verblijven met zijn 3-en op vakantie in Hooghalen. Volgens zus Coby had Michiel al dagen lopen zeuren dat hij naar Grolloo wilde. Een dag eerder hadden ze besloten om er woensdag dan maar heen te gaan.

Het C+B Museum is duidelijk beter geworden van het Holland International Blues Festival. Niet alleen bezochten afgelopen weekend enkele honderden bezoekers het museum, een paar brachten ook archiefmateriaal mee, dat zij aan het museum afstonden.

XXArchiefmateriaal kopie

De meest opvallende aanwinsten bracht Nynke de Jong mee. Zij schonk afgelopen zaterdag een bijzondere collectie aan het museum, met o.a. oude posters, foto’s, plakboeken en knipselmappen. Daarbij was ook een originele brief uit 1976 met daarin een afzegging voor een optreden van Cuby + Blizzards, vanwege het plotselinge vertrek van sologitarist Eelco Gelling naar Golden Earring.

De verzameling was eigendom van Bertus Klazinga, muzikant en schrijver uit Friesland, die vanwege ziekte niet meer thuis kan wonen en daarom besloot dat dit materiaal aan het museum geschonken moest worden. Nynke is een goede vriendin van Bertus en kwam uit zijn naam het materiaal brengen.

Zij overhandigde de spullen aan Albert Haar (foto boven), conservator van het C+B Museum, die daar uiteraard zeer mee in zijn nopjes was!
Uiteraard houdt het C+B Museum zich altijd aanbevolen voor archiefmateriaal dat liefhebbers willen afstaan. U kunt hiervoor contact opnemen met Albert Haar via info@cubymuseumgrolloo.nl, maar vanzelfsprekend kunt u tijdens de openingstijden van het museum ook bij de "dienstdoende" gastheer/gastvrouw terecht.

Net zoals vorig jaar kan na de tweede editie van het Holland International Blues Festival worden vastgesteld dat Blues Village Grolloo weer met verve op de kaart is gezet.

XwebsiteBuddyGuy

Het was vrijdag misschien wat minder druk dan vorig jaar. Dat had mogelijk met de weersomstandigheden te maken. Totdat het festivalterrein de deuren opende had de regen urenlang huisgehouden in Grolloo. Maar vanaf het moment dat Walter 'Wolfman' Washington het festival opende, brak de zon door en werd het lekker weer. Toen de Kenny Wayne Shepherd Band rond 20.00 uur met het optreden begon, was het wederom fraai ingerichte festivalterrein redelijk mudjevol.

Uiteraard is het C+B Museum tijdens het Holland International Blues Festival geopend!
Op de beide festivaldagen vrijdag 9 juni en zaterdag 10 juni, alsmede zondag 11 juni ("the day after"), kunt u in het museum de nieuwe expositie
So Many Roads bekijken.

XHollandInternationalBluesFestival3juni2016 012

Het C+B Museum hanteert deze dagen de gebruikelijke openingstijden, namelijk van 11.00 - 17.00 uur. U hoeft dus in principe vrijwel niets van de muziek te missen om toch een kijkje te kunnen nemen in het legendarische pand aan de Voorstreek, immers de bakermat van de blues in Grolloo, Drenthe en Nederland!

Tot ziens in Grolloo en het C+B Museum! Uiteraard wensen wij u een fantastisch festival toe!

Naar boven