Het C+B Museum kan trots zijn. Woensdagmiddag werd in Grolloo alweer de zevende nieuwe tentoonstelling in haar zesjarige bestaan geopend. In de expositie So Many Roads staat het bandleven van C+B “on the road” centraal.

XErwinJavamicrofoon

Gelukkig waren de weergoden Grolloo gunstig gezind (net zoals trouwens in alle eerdere jaren), zodat alle openingshandelingen buiten konden worden verricht. Lukas Koops, voorzitter van de Stichting Blues in Grolloo, heette iedereen welkom. Dat welkom gold met name Jan Hoekema, de nieuwe waarnemend burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, Gerard van Klaveren, oud-voorzitter van de Stichting Erfgoed Harry Muskee, ex-Blizzards Herman Deinum en Erwin Java en Henk Lanting, de man die de opnames maakte van het concert van Harry Muskee, Erwin Java, Gino Jansen en John Lagrand in De Amer in 1995 en deze muziekband met bijzondere opnames aan het C+B Museum ter beschikking stelde. De elf prachtige nummers zijn vanaf nu in het C+B Museum te horen.

Terwijl het C+B Museum volop in de overgang is van de oude naar de nieuwe expositie die komende woensdag wordt geopend, kwam afgelopen zaterdagmiddag 22 april toch een filmploeg op bezoek.

Xcamerateam man bijt hond

Dat gebeurde op initiatief van José Reinholdt, toeristisch regisseur van Aa en Hunze en Hondsrug Drenthe. Er wordt namelijk een film gemaakt over de aantrekkelijkheden dit gebied, waar dus ook ons museum onder valt. Speciaal voor deze gelegenheid kwamen zes mensen uit de Randstad het C+B Museum bekijken. De twee kinderen op de foto kregen uit handen van Albert Haar, conservator van het C+B Museum, een bluesharp cadeau.

xManbijthond2

Man Bijt Hond
De productie van deze film is in handen van Jeroen van Leeuwen, die tevens werkt voor de internetvoortzetting van het bekende televisieprogramma Man Bijt Hond. Daar wordt het item, waarschijnlijk eind mei, ook uitgezonden (http://manbijthond.tv/).
Wanneer de toeristische film over Aa en Hunze en Hondsrug Drenthe verschijnt, is nog niet bekend.

De nieuwe tentoonstelling in het C+B Museum voor het seizoen 2017/2018 So Many Roads wordt op woensdagmiddag 26 april geopend door Erwin Java.

“So many roads to travel, so many ways to go…”

Harry Muskee was een kleine halve eeuw onderweg om zijn muziek aan het publiek te laten horen. Zijn leven als artiest speelde zich voornamelijk "on the road" af. Onderweg naar optredens, interviews, opnamesessies in de studio, radio- en televisieverplichtingen…
Urenlang samen met de andere bandleden in een gammele bus of in een wat comfortabelere auto. Naar alle uithoeken van Nederland werd gereisd, met door de jaren heen steeds drukker wordend verkeer. Bij nacht en ontij…

ZHarryenErwin

De huidige expositie van het seizoen 2016/2017 Harry Muskee: The singer and the songs is alleen nog op 23 april te bezichtingen 

Dus wie nog een laatste blik wil werpen op de tentoonstelling die het afgelopen expositiejaar ruim 4000 bezoekers trok, is zondag uiteraard van harte welkom. De openingstijden zijn van 11.00 – 17.00 uur.

Op woensdag 26 april wordt de nieuwe expositie 2017/2018 geopend: So Many Roads.

Affiche20172018

Hierover volgt binnenkort meer informatie!

Het boek Somebody Will Know Someday - Herinneringen aan Cuby & the Blizzards heeft de publieksprijs 2016 van de Drentse Historische Vereniging gewonnen. Dat werd zondagmiddag bekendgemaakt in een rechtstreekse uitzending van het RTV Drenthe-programma Drenthe Toen.

XFacebookpublieksprijs1website

Schrijver van het boek is Koert Broersma, websiteredacteur en bestuurslid van het C+B Museum Grolloo. Van de 1446 uitgebrachte stemmen kreeg het boek ruim 46% van de stemmen. Broersma droeg de prijs op aan alle bandleden van Cuby & the Blizzards, iedereen die op enigerlei wijze heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het boek, alle medewerkers en vrijwilligers van het C+B Museum en alle liefhebbers van Cuby & the Blizzards. Het feit dat zoveel fans de moeite hebben genomen om op het boek te stemmen, noemde hij een "eerbetoon".

De DHV reikte deze prijs, een kunstwerk van fotograaf Sake Elzinga, voor de eerste maal uit. De Historische Vereniging Annen won de juryprijs van de Drentse Historische Vereniging.

Naar boven