Mutaties in het bestuur

Onze vrijwilligerscoördinator Frits Rademacher is met zijn werkzaamheden gestopt. Frits heeft zich vele jaren ingezet om de bezetting van ons museum naar volle tevredenheid van het bestuur te regelen. Het bestuur bedankt Frits voor zijn jarenlange uitstekende inzet voor het museum en heeft in Hans Vons iemand gevonden die de taken van Frits zal overgenomen. Het bestuur vertrouwt erop dat onze vrijwilligers ook via Hans Vons prima op de hoogte worden gesteld van allerlei zaken die voor hun inzet als gastvrouw / gastheer van belang is.

Ook penningmeester Richard Heling heeft zijn functie neergelegd. Richard, al geruime tijd gemeenteraadslid in de gemeente Aa en Hunze, is door zijn partij benaderd om een wethouderspost in de gemeente tijdelijk te gaan vervullen. Dat tijdelijke wethouderschap is deze week ingegaan (zie foto).

Het penningmeesterschap van een stichting valt, om belangenverstrengeling te voorkomen, niet te combineren met het wethouderschap.

Richard heeft inmiddels afscheid genomen als bestuurslid en zijn bemoeienis met het museum achter zich gelaten. Het penningmeesterschap wordt tijdelijk waargenomen binnen het huidige bestuur van het Cuby Museum. Het bestuur heeft Richard Heling bedankt voor zijn inzet voor het Cuby Museum en hem succes toegewenst in zijn nieuwe functie. Op onderstaande foto is Richard Heling te zien na zijn officiële benoeming, donderdag 19 januari. De foto is door fotograaf Herman van Oost van Persbureau Drenthe welwillend afgestaan voor gebruik in deze nieuwsbrief en op onze website, waarvoor hartelijk dank. (Foto: Herman van Oost).

Deel dit met vrienden: