Dit jaar geen Binnen Blues in Grolloo

Er komt dit jaar geen Binnen Blues in Grolloo. De elfde editie van dit jaarlijkse kleinschalige bluesfestival bij café-restaurant Hofsteenge stond voor zaterdag 9 november op het programma, maar het bestuur van de Stichting Blues in Grolloo heeft besloten dit evenement niet door te laten gaan.

Verschillende redenen liggen aan dit besluit ten grondslag: de tegenvallende kaartverkoop in de afgelopen jaren, de steeds duurder wordende bands/acts en het relatief grote aanbod van optredens elders in de regio.
Binnen Blues in Grolloo begon twaalf jaar geleden als een “winters” eerbetoon aan de in 2011 overleden Harry Muskee, maar de opzet van vier bands die wisselend in de Grote Zaal en in de café-straat bij Hofsteenge spelen, blijkt financieel niet langer haalbaar.

Wel heeft het bestuur van de Stichting Blues in Grolloo een intern werkgroepje de opdracht gegeven om te kijken naar een bluesprogramma met een nieuwe formule. Want het organiseren van optredens, lezingen en andere activiteiten blijft hoog in het vaandel staan.  Zo staat bijvoorbeeld op zondag 18 augustus vlakbij het C+B Museum voor de tweede keer een grote platenmarkt op de agenda. De eerste editie was vorig jaar een groot succes.

Dit jaar dus helaas geen Binnen Blues in Grolloo, maar een evenement-nieuwe-formule, die in het najaar van 2025 moet plaatsvinden, is in de maak!

Deel dit met vrienden: