De huidige expositie in ons C+B Museum die op 26 april vorig jaar door gitarist Erwin Java werd geopend, So Many Roads, is tot april 2019 verlengd. Dit betekent dat bezoekers ook in het restant van het seizoen 2018/2019, echter uitsluitend op zondag, nog kunnen genieten van deze zeer succesvolle tenoonstelling. U bent van harte welkom in Grolloo, de bakermat van de Nederlandse bluesmuziek. Ons museum over Cuby & the Blizzards, de beste bluesband van Nederland, en zanger Harry Muskee is zeer de moeite waard om te komen bekijken!

Klik HIER voor voor de openingstijden van het C+B Museum in 2018/2019.

"So many roads to travel, so many ways to go…"

De opening van zijn museum, op 1 juni 2011, heeft Harry Muskee nog meegemaakt. Op 26 september van dat jaar overleed hij op 70-jarige leeftijd. Daarna zijn er heel veel woorden aan hem gewijd, maar zijn muziek klonk niet meer vanaf de bühne. En voor de muziek leefde hij, de blues was zijn muziek en zijn leven.

ZZZZZZexpo2019

Foto Harry Muskee: Eelco Gelling

Harry Muskee was een kleine halve eeuw onderweg om zijn muziek aan het publiek te laten horen. Zijn leven als artiest speelde zich voornamelijk "on the road" af. Onderweg naar optredens, interviews, opnamesessies in de studio, radio- en televisieverplichtingen… Urenlang samen met de andere bandleden in een gammele bus of in een wat comfortabelere auto. Naar alle uithoeken van Nederland werd gereisd, met door de jaren heen steeds drukker wordend verkeer. Bij nacht en ontij…

Daarom staan de concerten, de plaatopnames en de radio- en televisieoptredens van Cuby & the Blizzards centraal in de nieuwe tentoonstelling So Many Roads in het C+B Museum.

Deze zeer bijzondere tentoonstelling is absoluut een kijkje waard!

XXXhomepage3

Podia, studio’s, radio en televisie spelen een belangrijke rol in de nieuwe expositie. Foto’s, posters, geluids- en beeldopnames en interviews geven een indringend beeld van het leven van Cuby & the Blizzards "on the road".

De nieuwe video-interviews zijn gemaakt met mensen die uit eerste hand kunnen vertellen over alle aspecten van het bandleven op reis, zoals managers Jan Venhuizen en Jan Vrielink, platenlabel-vertegenwoordiger Anton Witkamp, optredenboekers en promotors Bert Bijlsma en Theo van den Hoek en muzikanten Bertus Borgers en Erwin Java.

Tevens kan in het C+B Museum voor het eerst nieuw, teruggevonden geluidsmateriaal van Harry Muskee worden beluisterd. Het gaat om  professioneel gemaakte opnames uit 1995 van de band Muskee, met daarin Harry Muskee (zang), gitarist Erwin Java, bassist Gino Jansen en de in 2005 overleden mondharmonicaspeler John Lagrand. Het optreden werd live opgenomen in café De Amer in Amen door Henk Lanting en Erik Koerts en afgemixt in de Beverlant-studio in Grolloo. Het analoge materiaal werd eerder dit jaar gedigitaliseerd door RTV Drenthe.

Langs de Voorstreek staan weer nieuwe, grote foto’s waarin Harry 'Cuby' Muskee en zijn mannen centraal staan. Uiteraard is het deel van de vaste tentoonstelling gelijk gebleven, waarmee de historie van C+B bewaard blijft. Zo zijn er instrumenten en apparatuur te zien, contracten en rekeningen, zeldzame platen, en nieuwe, vaak niet eerder vertoonde foto's.

In het C+B Museum is ook een kleine expositie ingericht over de Dutch TT. Het C+B Museum en café-restaurant Hofsteenge zijn namelijk onderdeel van de Historische TT-route, zoals die in 1925 éénmalig een kleine vijfentwintig kilometer door Drenthe voerde. Deze route kan sinds het voorjaar 2014 met de auto, fiets of motor worden nagereden. Het traject voerde ook door Grolloo. Het C+B Museum en Hofsteenge zijn daarom formele 'pleisterplaatsten' geworden voor een hapje en een drankje (Hofsteenge) en een kijkje in het C+B Museum.

Dit alles maakt een bezoek aan het Museum dit seizoen dubbel en dwars de moeite waard!

Buiten de openingstijden van het C+B Museum gelden er voor groepen en besloten bijeenkomsten zoals feestjes etc. aantrekkelijke mogelijkheden. Hiervan wordt steeds meer gebruikgemaakt. Dit is een leuk en origineel alternatief voor uitstapjes, verjaardagen, jubilea etc. Café-restaurant Hofsteenge biedt volop arrangementen, in combinatie met bezoek aan en/of gebruik van het C+B Museum.

Klik HIER voor meer informatie of druk op de knop openingstijden bovenin de balk! 

Toegangsprijs
€ 7,50, kinderen beneden 12 jaar gratis. Vrienden hebben op vertoon van hun Vriendenpas € 2,50 korting op de toegangsprijs.
Kaartverkoop, fietshuur, groepsboekingen en arrangementen museum buiten de openingstijden (voor feestjes en andere gelegenheden): Café-restaurant Hofsteenge, Hoofdstraat 11, Grolloo, telefoon 0592-501226.
Info per email: info@cubymuseumgrolloo.nl

Naar boven