Zevende editie Binnen Blues: Weer als vanouds…

Een kleine driehonderd bezoekers zorgden zaterdagavond voor een buitengewoon gezellige sfeer bij de zevende editie van Binnen Blues in Grolloo. Er waren weer veel bekende gezichten in restaurant Hofsteenge, waaronder de nodige C+B-fans van het eerste uur. Dit betekende dat veel oude contacten werden opgepakt. Maar uiteraard trekt dit festival zo langzamerhand ook een nieuw publiek. Tijdens en na het festival waren er louter tevreden gezichten. Het was weer als vanouds…

Zwebsite2Gumbo

De festivalorganisatie had met een vijftal bands voor een prima programmering gezorgd. Zowel in de grote als in de kleine zaal werd gespeeld. Onder de bezielende woorden van spreekstalmeester Anton Bardie, die wederom alle acts aankondigde, opende in de cafézaal Gumbo & the Monk (foto boven) het festival om 17.15 uur met hun eerste van in totaal twee sets vol met fraaie akoestische blues. Op hun zelfgemaakte instrumenten benaderden zij misschien nog het meest de echte, authentieke country blues.

Zwebsite4Brinklz

Ook The Brinklz (foto boven) verzorgden twee optredens. Het was niet de eerste keer dat deze formatie rond Harm Brinksma op Binnen Blues speelde. Ook in 2016 waren zij van de partij. Zanger/mondharmonicaspeler Brinksma  woonde ooit in hetzelfde huis, in de Dichtersbuurt in Assen, waar Harry Muskee woonde. Hij groeide op met de muziek van C+B. Drummer Hannes Langkamp speelde trouwens vele jaren met Harry Muskee in de Muskee Gang en Muskee. The Brinklz zetten twee spetterende sets neer.

Zwebsite5Easterfield

Om 19.00 uur was het in de grote zaal de beurt aan de Easterfield Bluesband (boven), die ook al eerder zijn gezicht in Grolloo had laten zien. Deze jonge blues-rockformatie uit Barger-Oosterveld was in Grolloo weer volledig op haar plaats. Met pure, rauwe bluesrock trakteerden de bandleden het publiek op een muzikale en opzwepende show en liet de band zien in twee jaar enorm te zijn gegroeid.

Zwebsite6Stingers

Om 21.00 uur betraden The Stingers (boven) het podium in de grote zaal. Deze relatief nieuwe bluesband (opgericht in 2016) uit Groningen werd opgericht door vier door de wol geverfde muzikanten met een passie voor de blues. En dat lieten ze zien en horen, met hun repertoire van westcoast swing tot texas- en chicago-blues en alles wat daar tussen zit.

ZWebsite8ElectricBlues

Binnen Blues werd afgesloten door Electric Blues, met hun tribute aan Cuby & the Blizzards. Dit was een optreden waar door velen reikhalzend naar was uitgekeken. In januari had de band al gespeeld tijdens de Vrienden- en Vrijwilligersmiddag van het C+B Museum en dit was dermate goed bevallen dat Electric Blues was geboekt als slotact van Binnen Blues. Met hun verrassende repertoirekeuze (nummers als Perfection, Wee Wee Baby en Dancing Bear) lieten zij zien en horen dat dit een terechte beslissing was.

ZWebsite7Martijje

Vlak voordat Electric Blues het podium betrad, had Anton Bardie op het podium een kort gesprek met Martijje Lubbers en Richard Vrieze, de gitarist van The Brinklz. Beiden zijn betrokken bij het project Kidsblues, de cursus die dit jaar werd ontwikkeld om kinderen van de lagere school de beginselen van de bluesmuziek bij te brengen.
Martijje en Richard vertelden over de voortgang van dit project, waarvan eerder dit jaar op de lagere school in Grolloo de zogenaamde pilot werd gehouden. Volgend jaar wordt het project ‘uitgerold’ over de veertien basisscholen in de gemeente Aa en Hunze. Daarna is het de bedoeling dat Kidsblues de rest van de provincie Drenthe en Nederland gaat veroveren. Meer informatie over dit project is te vinden op www.kidsblues.nl

ZWebsite1

Onderdeel van het toegangsbewijs voor Binnen Blues was gratis toegang tot het C+B Museum. Daar waren Willie en Babs van der Woude gastheer en gastvrouw. Ruim vijftig bezoekers maakten van deze gelegenheid gebruik om de succesvolle tentoonstelling So Many Roads te bewonderen. Al bijna 4000 liefhebbers namen dit jaar een kijkje bij deze expositie.   

Ook deze zevende editie van Binnen Blues in Grolloo bleek weer een voltreffer, en daarmee verdienen de organisatoren, café-restaurant Hofsteenge, het C+B Museum en alle andere betrokkenen, maar zeker ook het geweldige publiek, een groot compliment! Tot de volgende editie, in november 2019!

Deel dit met vrienden: