Zeer geslaagde Vrienden- en Vrijwilligersmiddag!

Het gaat nog steeds bijzonder goed met het C+B Museum. Dat was de kern van de boodschap die zondagmiddag in café Hofsteenge in Grolloo aan de vrijwilligers en Vrienden (donateurs) van het C+B Museum werd verkondigd. Ieder jaar wordt er voor de Vrienden en trouwe vrijwilligers een speciale bijeenkomst georganiseerd, als kleine dankbetuiging voor alle (financiële) inspanningen.

Zwebsitebertus2

Aan de uitnodiging werd deze keer ook weer ruim gehoorgegeven. Ongeveer tachtig donateurs en vrijwilligers zorgden in Grolloo voor een redelijk gevulde zaal. Zij kregen dan ook een aantrekkelijk programma voorgeschoteld. Na de begroeting en gebruikelijke kop koffie, spraken Lukas Koops en Klaas Koops, voorzitters van respectievelijk de Stichting Blues in Grolloo en de Stichting Erfgoed Harry Muskee, een kort welkomstwoord uit.

ZwebsiteLukas

Hieraan kwamen onder meer de volgende aspecten aan bod:

– In 2018 bezochten opnieuw zo’n 4000 mensen het C+B Museum. Dat is een zeer goed aantal, vooral gezien het feit dat er vorig jaar door omstandigheden geen nieuwe tentoonstelling kon worden geopend en dezelfde expositie (So many roads) als in 2017 te bekijken was.
– In juli 2018 werd de 600ste Vriend (donateur) van het C+B Museum verwelkomd. Op dit moment bedraagt het aantal Vrienden 633. Dat zijn er 44 meer dan het jaar daarvoor.

Zwebsiteklaas

– In 2019 zal een verder vervolg worden gegeven aan het project Kidsblues, een cursus over bluesmuziek voor het basisonderwijs. In maart zullen de kinderen van groep 8 van alle basisscholen in de gemeente Aa en Hunze het C+B Museum bezoeken voor een nadere introductie.
– In het bestuur van de Stichting Erfgoed Harry Muskee vond een mutatie plaats. Albert Jan Boer werd als secretaris opgevolgd door jurist Wim Entzinger (tevens drummer in de bluesband The Sidekicks).

Wervingsactie Vrienden
Na een korte introductie van zichzelf, verrichtte het nieuwe bestuurslid Wim Entzinger tevens de denkbeeldige aftrap van de actie Op naar de 1000! Het aantal Vrienden (donateurs) van het C+B Museum bedraagt momenteel 633 personen. Dat is een mooi aantal, maar gezien de vele liefhebbers die C+B in het land nog altijd heeft, zouden dat er meer moeten kunnen worden. In 2019 zal hierop dan ook de aandacht worden gevestigd.

Zwebsitewime

Binnenkort zal er een speciale wervingsflyer beschikbaar zijn, die met name tijdens de opening van de nieuwe expositie We Want More! in april, het Holland International Blues Festival in juni en Binnen Blues in november zal worden verspreid. Wim Entzinger riep de aanwezigen op om ieder minstens één nieuwe Vriend aan te brengen. Bij de volgende Vriendenmiddag in 2020 zullen de resultaten worden bekendgemaakt.

Bezoekersenquête
Vorig jaar is tijdens de zomer onder de bezoekers van C+B Museum een enquête gehouden. Het bestuur van het C+B Museum wilde graag wat meer weten over het zogenaamde bezoekersgedrag. Frits Rademacher, bestuurslid Vrijwilligers, gaf een korte terugkoppeling van de belangrijkste resultaten. Bijna 170 bezoekers hadden aan deze enquête deelgenomen. Van deze bezoekers kwam ruim 8% uit Drenthe en ruim 58% daarbuiten. Van ruim 33% is niet bekend uit welke provincie zij afkomstig zijn, omdat zij dit niet hadden ingevuld.

ZwebsiteFrits

Ruim 91% bezocht het C+B Museum voor de eerste keer. Ruim 50% gaf aan via de media (internet, radio, tv, kranten, folders etc.) attent te zijn gemaakt op het bestaan van het C+B Museum. Bijna 24% hoorde dit van vrienden, familie en/of de gastheren/gastvrouwen van het museum. Opmerkelijk was tevens dat de gastheren en –vrouwen van het C+B Museum zeer worden gewaardeerd. Zij worden over het algemeen als bijzonder “gastvrij”, “leuk”, “enthousiast” en “kundig” bestempeld. “Hulde voor hen, helemaal top!” was bijvoorbeeld een van de reacties.

Uit de resultaten van de enquête kunnen enkele conclusies worden verbonden:
1. Het C+B Museum voldoet aan de verwachtingen en gaan deze soms te boven.
2. Het grootste deel van de bezoekers komt buiten Drenthe en bezocht het museum voor de eerste keer. Dit houdt in dat er waarschijnlijk nog veel meer C+B-liefhebbers buiten Drenthe zijn die het museum nog niet hebben bezocht. Een belangrijke doelgroep dus, waaraan aandacht geschonken moet worden!

Zwebsiteaanwezigen

3. De vrijwilligers spelen een belangrijke rol, krijgen veel lof en worden zeer gewaardeerd. Een mooiere pluim is nauwelijks denkbaar!
“Dankzij jullie kan het C+B Museum open zijn en is het museum een succes. Jullie zijn de blikvanger van onze activiteiten in Grolloo en doen dat met veel succes, zoals uit de enquête blijkt. De vele complimenten die we krijgen, zijn voor een groot deel aan jullie te danken,” sprak Frits. 

Nieuwe expositie
Ook Albert Haar, conservator van het C+B Museum, deed een duit in het zakje. Door zijn ziekte kon de geplande tentoonstelling We Want More! vorig jaar niet worden geopend en werd deze een jaar uitgesteld. “Ik heb dus nu extra tijd gehad om deze voor te bereiden,” vertelde Albert. “Er zijn al veel onderwerpen aan bod gekomen, maar de echte fans nog niet. We willen aandacht besteden aan fans-van-het-eerste-uur, maar ook aan de jongere liefhebbers. We hebben bovendien de afgelopen jaren zoveel uniek materiaal aangeleverd gekregen, dat we daar een bijzondere expositie van kunnen maken. Uiteindelijk maak je de mooiste tentoonstelling met elkaar en dat gaan we nu dus doen, ook al is het een jaar later an gepland.” De nieuwe expositie We Want More! wordt op woensdag 24 april geopend. Het is de bedoeling dat op die dag tevens een nieuwe LP/CD verschijnt van Harry Muskee, met daarop het concert dat hij samen met Erwin Java, Gino Jansen en John Lagrand in februari 1995 in muziekcafé De Amer gaf. 

zwebsitebertuskoert

Bertus Borgers
De saxofonist Bertus Borgers vulde een belangrijk deel van het middagprogramma in. Hij is gepokt en gemazeld in het Nederlandse muziekcircuit. Bertus is bekend van bands als Mr. Albert Show en Sweet d’Buster en speelde onder meer als sessiemuzikant en bij optredens bij Golden Earring, Herman Brood, Raymond van het Groenewoud en Harry Muskee. Momenteel toert hij samen met zijn broer Ruud het theatercircuit rond met de voorstelling De blues kleeft aan mij, waarin muziek en verhalen elkaar afwisselen. Speciaal voor de aanwezigen in Grolloo had hij een selectie uit dit programma samengesteld, waarin nummers als Window of my eyes, het door hem geschreven Still believe en Rock ’n roll junkie de revue passeerden. Tussen beide sets in werd hij geïnterviewd door websiteredacteur Koert Broersma en tijdens dit gesprek kwamen tal van bijzondere, memorabele en hilarische gebeurtenissen en herinneringen, met name aan Harry Muskee en Herman Brood, voorbij.

zwebsitedriesalbert

Veiling
De veiling van een vijftal grote fotodoeken, die onder meer langs de kant van de Voorstreek richting het C+B Museum hebben gestaan tijdens de afgelopen twee expositiejaren leverde, onder leiding van veilingmeester Dries Zwikker, het mooie bedrag van 415 euro op. Dit geld zal worden gebruikt voor de verschillende activiteiten van de Stichting Blues in Grolloo.

Zwebsitefotodoek

Uiteraard vormde deze wederom geslaagde bijeenkomst een goede mogelijkheden voor de aanwezigen om de onderlinge contacten te vernieuwen en te verstevigen. Hiervan werd hier druk gebruikgemaakt!

Deel dit met vrienden: