Zeer geslaagde Culturele Monumentendag

Afgelopen zaterdag vond de Culturele Monumentendag plaats, waaraan ook het C+B Museum mee deed. Met name ‘s middags vonden er in het museum allerlei activiteiten plaats. Museum-vrijwilliger Hans Vons, die ook regelmatig gastheer in het museum is, maakte een verslagje van deze middag. De foto’s zijn van de Facebook-pagina van Elsbeth Geelof-Zeevat, die deze middag gastvrouw was.

CM4 Custom

Vanaf 13.00 uur was de entree voor het museum gratis voor iedereen.  Het weer was schitterend, dus dat werkte alleen maar in het voordeel. Om 14.00 uur begon het eerste optreden en raakte het museum aardig gevuld. Er waren circa 25 personen binnen en Harry’s Trommelhok beet de spits af. Dat waren vier percussionisten die een demonstratie weggaven op de zogenaamde Djembe-trommels.

Om 14.30 uur was het de beurt aan het Duo September. Dat waren twee personen, Johan Vromans en Trudy v.d. Bos, die hoofdzakelijk Nederlandse luisterliedjes speelden met af en toe een Iers tintje. Heel leuk gedaan was een eigen arrangement van het nummer I put a spell on you van Screaming Jay Hawkins. Het was omgetoverd in Ik prik een speld in jou.

CM2 Custom

Elsbeth Geelof-Zeevat en Jan Huis in ‘t veld waren deze dag gastdame en heer, en hadden hun handen vol aan het begeleiden van alle gasten en het verzorgen van de koffie. Er kwamen alleen maar positieve berichten van de gasten, die vol lof waren over het museum.

CM6 Custom

Om 15.00 uur volgde de a capella groep Desnoots. Dit was een koor bestaande uit zeven mannen en twee dames plus een dirigent. Tijdens hun optreden waren er ongeveer veertig personen binnen, die zelfs op de trap zaten. Het optreden zat bijzonder knap in elkaar.

CM1 Custom

Tot slot was het de beurt aan HowsaGoin! Deze band bestond uit drie dames en drie heren. Er werd gespeeld op basgitaar, twee akoestische gitaren en diverse fluiten en mondharmonica’s. De nummers die ze brachten klonken heel vrolijk met behoorlijk wat Ierse invloeden, maar de inhoud van de nummers hadden een wat trieste lading, net zoals de blues. Om even na vieren was het afgelopen en werd het weer rustig in het museum.

CM3 Custom

Elsbeth heeft in totaal 121 bezoekers geteld en het was een zeer geslaagde dag. Van iedereen hoorde je positieve berichten en ook van de mensen die opgetreden hebben. Want men vond het C+B Museum toch wel een heel bijzondere locatie om te spelen!!!

CM5 Custom

Met dank aan Hans Vons en Elsbeth Geelof-Zeevat!

Deel dit met vrienden: