Producer Tony Vos overleden

Producer Tony Vos (foto) is op 89-jarige leeftijd overleden. Hij produceerde voor platenlabel Phonogram (Philips) talrijke platen van onder meer Boudewijn de Groot, Ekseption en ook Cuby & the Blizzards. Voor C+B produceerde hij diverse singles en elpees als Desolation, Praise the Blues, Groeten uit Grollo, Live in Düsseldorf en Trippin’ Thru A Midnight Blues.
Tony Vos was tevens een begenadigd saxofonist. Hij is onder meer met een prachtige solo te horen op het nummer The Sky Is Crying van laatstgenoemde elpee.

TonyVos

Volgens Cuby-manager wijlen Jan Venhuizen was het Tony Vos die, nadat hij de band tijdens een repetitie in Assen had horen spelen, oordeelde: “Dit heeft wel toekomst.”
Mede door die mening kwam C+B bij Phonogram onder contract en werd de eerst elpee
Desolation opgenomen, die werd onderscheiden met een Edison. Deze plaat vormde het begin van de successen van de Drentse bluesband.

Aan de loopbaan van Tony Vos kwam in 1969 een abrupt einde door een auto-ongeluk. Wel bleef hij in de jazz actief als altsaxofonist. In die hoedanigheid speelde hij met onder meer Chet Baker en Rita Reys. Tony Vos was de echtgenoot van radiodeejay Tineke de Nooij.

Foto: Muzikum.eu

Deel dit met vrienden: