Prachtige aanvulling voor museumcollectie

Het C+B Museum kon begin mei weer een aantal mooie attributen aan haar collectie toevoegen. De organisator van in 2011 gehouden bluesfestival Groeten uit Grolloo, Johan Kleine, heeft verschillende attributen die bij het festival werden gebruikt, geschonken aan het museum in Grolloo.

Materiaal Johan Kleine Aangepast

“Het is mooi dat de spullen terugkeren naar Grolloo en een vaste bestemming hebben krijgen en nu bewaard worden op de juiste plek waar ze horen, het C+B Museum,” zei Johan Kleine op maandag 3 mei, de dag van de overdracht. “Het materiaal komt nu op de plaats waar Cuby & the Blizzards hun laatste optreden hebben verzorgd: Grolloo. En daar ben ik blij mee. Je mag de overdracht zien in het kader van 80 jaar Harry Muskee.”

Kleine heeft het materiaal vele jaren zelf bewaard en gekoesterd, maar vond het tijd worden om het over te dragen aan het C+B Museum. Bij de overgedragen zaken zit ook een interview met Harry Muskee. Het was bedoeld als promotie voor het festival van 2011. “In het interview,” aldus Kleine, “gaat Muskee ook in op de vraag hoe hij ooit in Grolloo is terechtgekomen. Tevens vertelt Muskee over andere bijzondere zaken uit zijn carrière.”

Het festival Groeten uit Grolloo, dat werd gehouden in juni 2011, maar daarna nooit een vervolg kreeg, moest een soort hommage worden aan de carrière van Harry Muskee, maar de geschiedenis van het festival heeft helaas niet lang geduurd.

Bij de overdracht van de fysieke zaken van het festival kwamen enkele bijzondere stukken in bezit van het Cuby Museum Grolloo. Zoals een enorme linnen backdrop (achterwand), die is gebruikt als achtergrond tijdens het laatste concert van Cuby & The Blizzards in Grolloo. Maar ook posters, in formaat A0 en A2, en programmaboekjes werden overgedragen. Ook de reeds gedrukte programmaboekjes voor het festival 2012, dat uiteindelijk dus nooit heeft plaatsgevonden, kwamen in bezit van het museum.

Conservator van het C+B Museum, Sjoerd Looijenga, toonde zich erg ingenomen met de nieuwe collectie. “Naast alle attributen zoals podiumdoeken en banners is het natuurlijk helemaal mooi dat eindelijk de beelden van dat allerlaatste concert van Cuby & The Blizzards tot de overgedragen collectie behoren. Tijdens de nieuwe expositie krijgen deze beelden een speciaal plekje op de nieuw ingerichte zolder van het museum. Een zolder die de uitstraling krijgt van het hoofdpodium van het festival Groeten uit Grolloo uit 2011. Compleet met  instrumenten en audioapparatuur!”
Bij de overdracht was ook Wim Entzinger aanwezig, als voorzitter van de Stichting Erfgoed Harry Muskee. Ook Entzinger toonde zich erg ingenomen met deze schenking aan het Cuby Museum in Grolloo.

Op bovenstaande foto, links conservator Sjoerd Looijenga, in het midden Wim Entzinger en rechts de schenker van alles, Johan Kleine.

Deel dit met vrienden: