Platenbeurs Grolloo groot succes!

Een groot succes. Dat kan worden gezegd van de eerste platenbeurs die het Cuby Museum in Grolloo afgelopen zondag, in samenwerking met Variaworld uit Deventer, heeft gehouden. Enkele duizenden mensen kwamen naar de Voorstreek om te snuffelen in de vele bakken met LP’s, singles, cd’s en ook posters en andere muziekartikelen. Al voor 11.00 uur wilden de echte verzamelaars al beginnen te neuzen of er iets van hun gading tussen zou zitten en al vlot na de opening bleven bezoekers komen. Niet overweldigend druk, maar een prettige drukte die de gehele dag aanhield. Een ieder kreeg de mogelijkheid om rustig tussen het vinyl en glimmende schijfjes te kijken.

Het prachtige weer zorgde er natuurlijk voor dat het eerste platenbeurs van het Cuby Museum een prima ouverture meemaakte.

De veertig standhouders en ook medeorganisator Varia World waren ingenomen met het succes. De drijvende kracht achter Variaworld, Wilco de Bruin, liet halverwege de dag al weten sterk geïnteresseerd te zijn in een tweede editie van zo’n platenbeurs in Grolloo. Ook standhouders, die niet alleen uit geheel Nederland naar Grolloo kwamen, maar ook vanuit Duitsland en België, informeerden na afloop eveneens of er een tweede editie in zit.

Dat zal de komende tijd duidelijk worden, wanneer het bestuur van het Cuby Museum Grolloo deze eerste platenbeurs zal evalueren.

(Tekst en foto’s: Cuby Museum/Sjoerd Looijenga)

Deel dit met vrienden: