Optreden Brinklz bij Binnen Blues in teken van spierziekte Duchenne

Het optreden van The Brinklz bij het festival Binnen Blues in Grolloo krijgt zaterdag een heel bijzonder tintje. De band vraagt die avond namelijk aandacht voor de spierziekte Duchenne. Duchenne spierdystrofie is een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. De eerste verschijnselen zijn vaak al voor het tweede levensjaar zichtbaar. Op den duur kunnen de aangetaste spieren niet meer gebruikt worden. Duchenne spierdystrofie treft nagenoeg altijd jongens.

Zanger/mondharmonicaspeler Harm Brinksma (foto) van The Brinklz vertelt: “Mijn dochter Maj fietst al jaren voor Duchenne Heroes om zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen. Gezonde spieren worden ingezet voor jongens die dit zelf niet meer kunnen. Maj doet dit met name voor Duncan Spangenberg, de broer van haar beste vriendin Daisy. Duncan heeft die ziekte helaas.”

BinnenBlues2018 841 Custom copy

The Brinklz spelen wel vaker op Binnen Blues en Harm liep al een tijdje met het idee rond om “iets” rond de spierziekte Duchenne te doen. “We hebben met The Brinklz net een nieuwe CD uit en ik wil op 9 november na ons optreden 50 CD’s gratis weggeven. Mijn vraag is alleen of de ontvangers zo lief willen zijn om een donatie te geven. Natuurlijk zijn andere giften ook welkom en de CD is ook gewoon te koop.”

Nader onderzoek
Mede door het geld dat de organisatie Duchenne Heroes de afgelopen jaren heeft ingezameld, is de levensverwachting van jongens met Duchenne inmiddels zo’n tien jaar gestegen. Een medicijn om de ziekte helemaal te stoppen is er nog niet. Het geld is hard nodig voor nader onderzoek. Uiteraard is er de hoop op een doorbraak, waardoor Duchenne in de toekomst te genezen zal zijn.

logoDH

Harm hoopt zaterdag zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Duchenne Heroes. “Mijn dochter Maj is zaterdagavond aanwezig met een speciale collectebus. Waarschijnlijk zijn Duncan en zijn vader Bernard er ook. Het is mooi dat Binnen Blues in Grolloo, met veel geweldige muziek, ook kan worden ingezet voor een goed doel, dat mijn dochter en mij zeer na aan het hart ligt.”

Uiteraard steunt de organisatie van Binnen Blues deze actie! Reden te meer dus om zaterdagavond naar Grolloo te komen. The Brinklz spelen twee sets, om 18.15 uur en 22.15 uur. Verder zijn er optredens van de Slim Robin Band, The Sidekicks, de Dave Warmerdam Band en Robbert Fossen & the Muddy Waters Tribute Band.
De toegangsprijs op 9 november bedraagt € 20,00 per kaartje. Dit is inclusief toegang tot het C+B Museum, dat deze dag van 11.00 – 17.00 uur is geopend. Kaarten kunnen worden gereserveerd bij café-restaurant Hofsteenge, telefoon 0592-501226 of via email: info@hofsteengegrolloo.nl

Wilt u Maj Brinksma en Duchenne Heroes sponsoren? Meer informatie is te vinden op www.duchenneheroes.nl/maj-brinksma-nieuwe-start-duncans-helden

 

Deel dit met vrienden: