DOOR DE RECENTE ONTWIKKELINGEN EN MAATREGELEN ROND HET CORONA-VIRUS BLIJFT HET C+B MUSEUM IN IEDER GEVAL TOT 1 JUNI GESLOTEN.

Dit betekent dat ook de geplande seizoensopening 2020-2021 en de CD-presentatie van Electric Blues op 25 april niet doorgaan. Natuurlijk zal er t.z.t. naar een nieuwe datum worden gezocht, maar dat heeft pas zin als duidelijk wordt wanneer deze corona-crisis voorbij is.

Uiteraard houden wij u op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Blijf gezond!!!

ZZCar6 Klein Aangepast

Leuk bezoek aan het C+B Museum afgelopen zondagmiddag! De drummer van popgroep De Dijk, Antonie Broek, bracht samen met zijn broer Gertjan, een bezoek aan het C+B Museum. Antonie (op de foto links, met gastheer Hans Vons in het midden en broer Gertjan rechts) vertelde dat hij altijd al een keer naar Grolloo had willen komen. "De vriendschap van Harry Muskee met onze zanger Huub van der Lubbe is bekend. Huub was en is een groot bewonderaar van Harry. Er is in onze band regelmatig over C+B gesproken. Vandaar mijn belangstelling."

Hoek5website Aangepast

Door een bijzondere loop van de omstandigheden kwam Gertjan Broek, in het dagelijks leven werkzaam bij het Anne Frank Huis in Amsterdam, in contact met het C+B Museum. Hij bezocht vorig jaar een lezing in Amsterdam, die websiteredacteur Koert Broersma daar gaf over zijn biografie over de Amsterdamse journalist Philip Mechanicus, bekend van het dagboek In Depot, dat hij tijdens de oorlogsjaren in Kamp Westerbork schreef.
Na afloop nam Gertjan een visitekaartje mee en thuis zag hij daar het website-adres van het C+B Museum op staan. Toen hij meldde graag een keer met zijn broer naar Grolloo te willen komen, werden beiden uitgenodigd.

Zondagmiddag was het dus zo ver. Met veel plezier maakten Gertjan en Antonie een ronde door het museum, bijgestaan door gastheer Hans Vons. Antonie toonde met name belangstelling voor het C+B-drumstel in de achterkamer. "Zo, is dat nog origineel en van Hans Waterman geweest?", vroeg hij zich hardop af.

Hoek3website Aangepast

Uiteraard volgden ook de herinneringen. "Ik stond een keer bij een festival naar een optreden van Herman Brood te kijken," vertelde Antonie. "Wij moesten met De Dijk later spelen. Ik vond Brood erg goed en zei dat tegen een mannetje met een hoed op, dat naast me stond. Ach, meldde die enigszins geïrriteerd, dat heeft hij allemaal van mij geleerd. Toen ik aan Huub van der Lubbe vroeg wie die persoon was, zei hij verbaasd: Weet je dat niet? Dat is Harry Muskee man!”

In de jaren daarna deed Muskee af en toe mee met De Dijk, als gast. Andersom gebeurde dat ook met Huub van der Lubbe, die zong op de Amer-CD Hotel Grolloo en die ook als gastzanger optrad toen begin 2016 in het Drents Museum de expositie over Harry Muskee werd geopend.

Hoek2website Aangepast

"Harry heeft ons een keer een gouden plaat overhandigd toen wij 25 jaar in het vak zaten, voor twee miljoen verkochte platen," herinnerde Antonie zich. "Die contacten waren altijd leuk." Zowel Antonie als zijn broer Gertjan meldden het C+B Museum zeer bijzonder te vinden. "En dat in het originele pand waar Harry heeft gewoond. Prachtig!"
Uiteraard werd het gastenboek getekend en leverde hun bezoek een nieuwe Vriend op voor het C+B Museum!

Sjoerd Looijenga is de nieuwe conservator van het C+B Museum. De ex-presentator van RTV Drenthe volgt Albert Haar op, die na negen jaar per 1 januari jl. stopte met het samenstellen van de exposities in het C+B Museum. Sjoerd Looijenga (rechts op de foto) neemt deze taak van hem over. Ook Wouter Bessels (foto links), redacteur digitaal bij het Dagblad van het Noorden, gaat activiteiten voor het C+B Museum verrichten. Hij gaat zich voornamelijk bezighouden met het inventariseren en archiveren van het vele audio- en visuele materiaal van Cuby & the Blizzards. 

Dit werd bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Vrienden- en vrijwilligersmiddag, die zondagmiddag in café Hofsteenge in Grolloo werd gehouden. Deze bijeenkomst stond verder voor een deel in het teken van een ander belangrijk onderwerp: de toekomst van het C+B Museum.

WouterenSjoerd Aangepast

Ieder jaar wordt er voor de Vrienden (donateurs) en trouwe vrijwilligers een speciale bijeenkomst georganiseerd, als kleine dankbetuiging voor alle (financiële) inspanningen. Aan de uitnodiging werd deze keer bijzonder ruim gehoorgegeven. Een kleine 120 donateurs en vrijwilligers zorgden in Grolloo voor een zeer goed gevulde zaal. Zij kregen dan ook een vol en aantrekkelijk programma voorgeschoteld. Na de begroeting en gebruikelijke kop koffie, spraken Lukas Koops en Klaas Koops (foto onder), voorzitters van respectievelijk de Stichting Blues in Grolloo en de Stichting Erfgoed Harry Muskee, een kort welkomstwoord uit.

Komende vrijdagavond 3 januari komt het C+B Museum op TV. Dat gebeurt in het vierde deel van de serie Op Weg: Hunebed Highway, een viertal programma’s over Drenthe gemaakt door geboren Klazienavener en sportcommentator Evert ten Napel en zijn dochter Carrie, bekend van onder meer het TV-programma Droomhuis Gezocht.
Vader en dochter toerden in november met hun groene oude VW-camper langs enkele bijzondere plekken van het Hondsrug-gebied. De vier programma’s vormen een onderdeel van de campagne die de provincie Drenthe heeft opgezet om het Hondsruggebied te promoten. Ze hebben elk een eigen thema: veen, zand, de Drentse cultuur en de Kop van Drenthe. Omroep MAX zendt de programma’s deze week uit.

HunebedH3

Op 19 november waren Carrie en Evert ten Napel (op de foto geheel links en derde van links) te gast in Grolloo. Ze bezochten daar onder meer John Hofsteenge in zijn gelijknamige café-restaurant en het C+B Museum, waar zij een rondleiding kregen. Evert ten Napel vertelde in het Dagblad van het Noorden: "Toen ik als redacteur bij de krant in Emmen werkte, was Harry Muskee er advertentieverkoper. Met John heb ik afgesproken dat ik volgend jaar een keer met mijn motorclub langskom in zijn restaurant."

Op Weg: Hunebed Highway wordt uitgezonden op maandag 30 december en dinsdag 31 december, en donderdag 2 en vrijdag 3 januari, steeds rond 18.45 uur op NPO2.  
De uitzending vanuit Grolloo is te zien in deel 4, komende vrijdagavond 3 januari.

Het C+B Museum is komende Kerstdagen, woensdag 25 en donderdag 26 december, gesloten. Datzelfde geldt voor Oudjaar (dinsdag 31 december) en Nieuwjaarsdag (woensdag 1 januari 2020). Wel kunt u deze maand nog op zondag 22 en zondag 29 december in het museum terecht. Op de gebruikelijke openingsuren (van 11.00 -17.00 uur) is daar de tentoonstelling We Want More!!! te bekijken.

ZZCar6 Klein

Uiteraard wensen beide besturen (Stichting Erfgoed Harry Muskee en Blues in Grolloo) u fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2020 toe!!!

Naar boven