Sinds woensdagmiddag heeft het C+B Museum een nieuwe Facebook-pagina. De oude pagina was al lange tijd alleen te vinden onder de benaming "Albert Haar".
Nu Albert als conservator per 1 januari stopt met zijn activiteiten voor het C+B Museum en door andere technische problemen, werd het hoog tijd voor een nieuwe FB-pagina.
Sinds 16 oktober is deze in de lucht, onder de naam CUBY MUSEUM GROLLOO. De oude FB-pagina zal waarschijnlijk binnen enkele dagen verdwijnen. 
Het was helaas niet mogelijk om alle huidige ruim 3400 Vrienden automatisch mee te nemen. Wie vanaf nu van alle wetenswaardigheden van het C+B Museum op de hoogte wil blijven, zal de nieuwe pagina CUBY MUSEUM GROLLOO moeten "liken", of, "volgen".

NieuweFB1a Custom

U kunt dit doen door naar de link www.facebook.com/cubymuseum te gaan en daar, onder de grote foto, op LIKE en/of VOLGEN te klikken. 

Uiteraard hopen wij dat zoveel mogelijk huidige Vrienden dit zullen doen. Daarnaast is het voor nieuwe belangstellenden nu veel gemakkelijker om onze nieuwe FB-pagina te volgen. Het leuk zijn om vele oud en nieuwe "volgers" te mogen begroeten!!!

Komende zaterdagmiddag 19 oktober heeft u de kans om in het C+B Museum een spontaan optreden van de The Sidekicks bij te wonen!
Twee bestuursleden van de Stichting Erfgoed Harry Muskee, penningmeester Wim Pontfoort en secretaris Wim Entzinger, zijn dan gastheer in het C+B Museum, dat van 11-17 uur is geopend.

The Sidekicks Custom copy

Voor Wim Entzinger is dat de eerste keer. Hij "loopt" een dagje mee met Wim Pontfoort, die al vaker gastheer in het museum was.
Wim Entzinger is onder meer bekend als drummer van de band The Sidekicks, een van de acts op 9 november bij Binnen Blues in Grolloo. Speciaal voor komende zaterdag kwam Wim met het idee om ’s middags een akoestisch "pop up" concert in het museum te organiseren, samen met zanger Teo de Haan en gitarist Peter Hummel. U kunt daar uiteraard bij zijn, maar u dient wel in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs voor het C+B Museum. Dit bijzondere optreden begint om 15.00 uur!

Het C+B Museum kreeg maandagavond tijden de finale van de actie Rabobank Clubsupport in De Nieuwe Kolk in Assen een cheque van bijna 350 euro uitgereikt. De hoogte van deze donatie werd bepaald door leden van de Drentse Rabobanken, die de afgelopen weken op maar liefst 448 clubs, verenigingen en stichtingen konden stemmen. Ook de Stichting Erfgoed Harry Muskee deed aan deze actie mee.

Raboactie1 Large Small

Penningmeester Wim Pontfoort mocht aan het eind van de avond de envelop met cheque open maken. De €244,58 die daarop stond vermeld werd als verrassing nog eens met 100 euro extra verhoogd. Tijdens de slotavond, die door Herbert Dijkstra werd gepresenteerd, hield Maarten van der Weijden, winnaar van Olympisch goud in Peking in 2008 en eerder dit jaar "bedwinger" van de Elfstedentocht als zwemmer, een interessant en soms hilarisch betoog over zijn fenomenale prestaties als duursporter.

Rabo5 Custom Small

Zoals bekend zamelt Van der Weijden met zijn sportieve acties zo veel mogelijk geld in voor kankeronderzoek. Tot nu toe heeft hij bijna 12 miljoen euro opgehaald.
Het C+B Museum zal de 350 euro gaan besteden aan het vervangen van de grote fotoframes aan de Voorstreek in Grolloo.

Zaterdag 9 november, de achtste editie van Binnen Blues in Grolloo, met een geweldige line-up. Bestel nu kaarten. Zie daarvoor de poster hieronder. Iedereen hartelijk welkom!!!

poster binnenblues 2019 Medium Small

Op de achtste sterfdag van Harry 'Cuby' Muskee werd de frontman van C&B speciaal geëerd met een prachtig eerbetoon aan de LP Appleknockers Flophouse, die vijftig jaar geleden verscheen. Dat gebeurde in café-restaurant Hofsteenge in Grolloo, door de decennia heen DE pleisterplaats van alles wat met Cuby & the Blizzards te maken heeft. Stichting Kunst & Cultuur en artistiek leider Gerhardt Heusinkveld verbonden daar het verleden (Grolloo, boerderijtje Muskee, nu C+B Museum) met het heden. En dat 'heden' werd vertegenwoordigd op een wijze die Muskee zelf zeer zou hebben gewaardeerd. Bij de opening van het C+B Museum in juni 2011 zei hij immers zelf vurig te hopen dat het museum geen 'oudheidskamer' zou worden en dat Grolloo en het museum als springplank moesten fungeren voor jong, muzikaal talent. Hier geven het C+B Museum en de Stichting Blues in Grolloo al jarenlang gehoor aan, onder meer met het project KidsBlues en het jaarlijkse Binnen Blues in Grolloo-festival.

X7Easterfield Custom

Naar boven