Ruim driehonderd bezoekers zorgden zaterdagavond voor een buitengewoon gezellige sfeer bij de achtste editie van Binnen Blues in Grolloo. Er waren weer veel bekende gezichten in restaurant Hofsteenge, waaronder de nodige C+B-fans van het eerste uur. Dit betekende dat veel oude contacten werden opgepakt. Maar uiteraard trekt dit festival zo langzamerhand ook een nieuw publiek. Tijdens en na het festival waren er louter tevreden gezichten. Het was weer als vanouds…

Janne1 Custom

De festivalorganisatie had met een vijftal bands voor een prima programmering gezorgd. Zowel in de grote als in de kleine zaal werd gespeeld. Onder de bezielende woorden van spreekstalmeester Anton Bardie, die wederom alle acts aankondigde, opende in de cafézaal de Slim Robin Band het festival om 17.15 uur met hun eerste van in totaal twee sets vol met opzwepende blues. De band was bij de organisatie "getipt" door een vaste festivalbezoeker. Een waardevolle suggestie, want de band liet zien niet voor niets naar Grolloo te zijn gekomen…

SlimRobin2 Custom

Aanstaande zaterdag is het zover, de achtste editie van Binnen Blues in Grolloo! Veel bezoekers willen graag weten op welk tijdstip de artiesten optreden. Hieronder is het tijdschema voor komende zaterdag:

Café: Slim Robin Band:  17:15 - 17:45 uur
Café: The Brinklz: 18:15 - 18:45 uur
Grote Zaal: The Sidekicks: 19:00 - 20:00 uur
Café:  Slim Robin Band, set 2: 20:15 - 20:45 uur
Grote Zaal: Dave Warmerdam Band: 21:00 - 22:00 uur
Café: The Brinklz, set 2: 22:15 - 22:45 uur
Grote Zaal: Robbert Fossen & the Muddy Waters Tribute Band: 23:00 - 24:00 uur.

Advertentieblueskrant Custom Custom

Het optreden van The Brinklz bij het festival Binnen Blues in Grolloo krijgt zaterdag een heel bijzonder tintje. De band vraagt die avond namelijk aandacht voor de spierziekte Duchenne. De band wil 50 CD’s gratis weggeven, in ruil voor een donatie. Natuurlijk zijn andere giften ook welkom en de CD is ook gewoon te koop. Op die manier wil men zoveel mogelijk geld inzamelen voor Duchenne Heroes. De docher van zanger Harm Brinksma, Maj, is zaterdagavond aanwezig met een speciale collectebus. Reden te meer om zaterdag naar Binnen Blues te komen!

De toegangsprijs bedraagt € 20,00 per kaartje. Dit is inclusief toegang tot het C+B Museum, dat zaterdag van 11.00 - 17.00 uur is geopend. Kaarten kunnen worden gereserveerd bij café-restaurant Hofsteenge, telefoon 0592-501226 of via email: info@hofsteengegrolloo.nl

Tot zaterdag!

Het optreden van The Brinklz bij het festival Binnen Blues in Grolloo krijgt zaterdag een heel bijzonder tintje. De band vraagt die avond namelijk aandacht voor de spierziekte Duchenne. Duchenne spierdystrofie is een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. De eerste verschijnselen zijn vaak al voor het tweede levensjaar zichtbaar. Op den duur kunnen de aangetaste spieren niet meer gebruikt worden. Duchenne spierdystrofie treft nagenoeg altijd jongens.

Zanger/mondharmonicaspeler Harm Brinksma (foto) van The Brinklz vertelt: "Mijn dochter Maj fietst al jaren voor Duchenne Heroes om zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen. Gezonde spieren worden ingezet voor jongens die dit zelf niet meer kunnen. Maj doet dit met name voor Duncan Spangenberg, de broer van haar beste vriendin Daisy. Duncan heeft die ziekte helaas."

BinnenBlues2018 841 Custom copy

The Brinklz spelen wel vaker op Binnen Blues en Harm liep al een tijdje met het idee rond om "iets" rond de spierziekte Duchenne te doen. "We hebben met The Brinklz net een nieuwe CD uit en ik wil op 9 november na ons optreden 50 CD’s gratis weggeven. Mijn vraag is alleen of de ontvangers zo lief willen zijn om een donatie te geven. Natuurlijk zijn andere giften ook welkom en de CD is ook gewoon te koop."

Nader onderzoek
Mede door het geld dat de organisatie Duchenne Heroes de afgelopen jaren heeft ingezameld, is de levensverwachting van jongens met Duchenne inmiddels zo’n tien jaar gestegen. Een medicijn om de ziekte helemaal te stoppen is er nog niet. Het geld is hard nodig voor nader onderzoek. Uiteraard is er de hoop op een doorbraak, waardoor Duchenne in de toekomst te genezen zal zijn.

logoDH

Harm hoopt zaterdag zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Duchenne Heroes. "Mijn dochter Maj is zaterdagavond aanwezig met een speciale collectebus. Waarschijnlijk zijn Duncan en zijn vader Bernard er ook. Het is mooi dat Binnen Blues in Grolloo, met veel geweldige muziek, ook kan worden ingezet voor een goed doel, dat mijn dochter en mij zeer na aan het hart ligt.”

Uiteraard steunt de organisatie van Binnen Blues deze actie! Reden te meer dus om zaterdagavond naar Grolloo te komen. The Brinklz spelen twee sets, om 18.15 uur en 22.15 uur. Verder zijn er optredens van de Slim Robin Band, The Sidekicks, de Dave Warmerdam Band en Robbert Fossen & the Muddy Waters Tribute Band.
De toegangsprijs op 9 november bedraagt € 20,00 per kaartje. Dit is inclusief toegang tot het C+B Museum, dat deze dag van 11.00 - 17.00 uur is geopend. Kaarten kunnen worden gereserveerd bij café-restaurant Hofsteenge, telefoon 0592-501226 of via email: info@hofsteengegrolloo.nl

W
ilt u Maj Brinksma en Duchenne Heroes sponsoren? Meer informatie is te vinden op www.duchenneheroes.nl/maj-brinksma-nieuwe-start-duncans-helden

 

Jan Venhuizen, ex-manager van de Drentse bluesband Cuby & the Blizzards, is  vorige week na een kort ziekbed op 80-jarige leeftijd in Assen overleden.
Jan speelde in de geschiedenis van Cuby & the Blizzards een grote rol. Hij was de eerste manager van de groep in de jaren 1965-1977 en was betrokken bij dertien elpees die de groep, in wisselende samenstellingen, opnam. Voorts maakte hij veel gebeurtenissen rondom de band van zeer nabij mee. Vanaf 2011 was hij bovendien zeer actief bij het C+B Museum in Grolloo.
De crematie van Jan heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden.

JanVenhuizenprive Custom 2

Jan Venhuizen werkte halverwege de jaren zestig als bedrijfsleider in de platenwinkel van de firma Lampe aan de Gedempte Singel in Assen. Eigenlijk was hij meer een liefhebber van klassieke muziek, maar hij bemerkte de enorme belangstelling van de jeugd voor de plots opkomende popmuziek. Tevens viel hem de populariteit op van de net opgerichte, plaatselijke Cuby & the Blizzards, waarvan bandleden als zanger Harry Muskee en gitarist Eelco Gelling vaak in zijn zaak kwamen om naar nieuwe muziek te luisteren en platen te kopen. Venhuizen werd uitgenodigd om een repetitie van de band te bezoeken. Hij was onder de indruk van hun energie en sound.

Zaterdagmiddag verzorgden Wim Entzinger (gastheer), Teo de Haan (zang en mondharmonica) en Peter Hummel (gitaar) een akoestisch "pop up"-concert in het C+B Museum. De drie mannen maken onderdeel uit van The Sidekicks, een band die ook speelt op het Binnen Blues-festival op 9 november in Grolloo.

IMG 4386 Custom

Enkele tientallen bezoekers luisterden met veel interesse hoe Teo en Peter enkele fraaie akoestische nummers ten gehore brachten. Dit spontane optreden viel zeer in de smaak en bijna iedereen was van mening dat dergelijke "concertjes" vaker moeten plaatsvinden in het C+B Museum! Vanzelfsprekend knopen wij deze tip in de oren!

IMG 4396 Custom

Foto's en verdere info: Dries Zwikker

Naar boven