Negende editie Binnen Blues: Weer als vanouds…

Zo’n kleine 300 bezoekers zorgden zaterdagavond voor een buitengewoon gezellige sfeer bij de negende editie van Binnen Blues in Grolloo. Alsof dit festival niet drie jaar op de handrem was gezet in verband met de coronacrisis… Er waren wederom veel bekende gezichten in restaurant Hofsteenge, waaronder de nodige C+B-fans van het eerste uur. Dit betekende dat veel oude contacten werden opgepakt. Maar uiteraard trekt dit evenement zo langzamerhand ook een nieuw publiek. Tijdens en na het festival waren er louter tevreden gezichten. Het was weer als vanouds…

Cat Fever Band.

In tegenstelling tot de eerdere edities van Binnen Blues was deze keer besloten om het festival alleen tot de avonduren te beperken. Twee bands vulden tussen 19.00 en 24.00 uur de podia. Maar die kwamen dan ook ruimschoots aan bod.
In de caféstraat speelde de Cat Fever Band maar liefst drie sets, inclusief de after-party, waardoor het na middernacht nog lang “onrustig” bleef bij Hofsteenge.

Erwin Java en Tollak Ollestad. (foto: Dries Zwikker)

De Cat Fever Band bestaat uit mannen die hun Veenkoloniale afkomst met trots uitdragen. Met veel verve lieten zij horen zich graag te laten inspireren door traditionele blueshelden als Taj Mahal, Freddy King, Muddy Waters, Allman Brothers en vele anderen. Hun muziek werd voorzien van een lekker vleugje soul, rock en funk. Ook enkele nummers van Cuby & the Blizzards passeerden de revue.

Presentator Sjoerd Looijenga.

In de Grote Zaal speelde Erwin Java en zijn Travel Party twee uitgebreide sets. Over Erwin Java behoeft nauwelijks meer te worden geschreven. Door de decennia heen is hij min of meer kind aan huis geworden in Grolloo, als gitarist van Cuby & the Blizzards en King of the World, en sinds enkele jaren alweer in zijn eigen formaties. Met zijn twee speciale gasten Sean Webster (met o.a. een geweldige uitwerking van I put a spell on you en Tollak Ollestad met (onder meer indrukwekkende versie van Window of my eyes) verzorgden Erwin en zijn band twee sublieme optredens, waar de spetters vanaf vlogen, tot groot enthousiasme van de volle zaal.

Ook het nieuws van spreekmeester Sjoerd Looijenga dat Erwin vanaf volgend najaar met onder meer Erwin Nyhoff gaat toeren met een speciaal programma getiteld Cuby’s Blues, werd met meer dan een gewillig oor door de bezoekers ontvangen!

Erwin Java (links) met Sean Webster naast hem.

Eerder op deze zaterdag hadden ruim bezoekers gebruikgemaakt van de mogelijkheid om in het C+B Museum de succesvolle tentoonstelling Harry spreekt te bewonderen. Deze expositie is dit jaar nog tot en met 27 november te bekijken, van vrijdag t/m zondag, van 11.00 tot 17.00 uur. Hierna gaat het museum zoals bekend voor drie maanden dicht, vanwege de hoge energielasten.

Deze negende editie van Binnen Blues was wederom een voltreffer, en daarmee verdienen de organisatoren, café-restaurant Hofsteenge, het C+B Museum en alle andere vrijwilligers en betrokkenen, maar zeker ook het geweldige publiek, een groot compliment! Tot de tiende editie, waarvan de datum nu al vaststaat: 11 november 2023!

Deel dit met vrienden: