Muziekproducent Jan Schuurman overleden

Producer/geluidstechnicus Jan Schuurman uit Spakenburg is overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek. Schuurman werkte jarenlang in de muziekindustrie met grote artiesten uit binnen- en buitenland, zoals Daniël Lohues, Rowwen Heze, Golden Earring, George Baker en Tina Turner. Voor the Rolling Stones remixte hij samen met onder meer Mick Jagger, het nummer Star Star (ook wel bekend als Starfucker) van de lp Goats Head Soup. Hij registreerde concerten van onder meer André Hazes en René Froger. Door een theatervoorstelling van Freek de Jonge begon de samenwerking met zijn zoon Paul, met wie hij videoregistraties maakte met hun supermoderne mobiele opnamestudio The Van.

Jan Schuurman werkte in het verleden veel met en voor Cuby & the Blizzards. Hij was als geluidstechnicus en producent bij studio Soundpush in Blaricum betrokken bij de lp’s Live in Düsseldorf (1968), Red, White ’n Blue (1975), Kid Blue (1976) en Love Vendetta (1978). Met The Van nam hij de cd’s Travelling With The Blues (1997), Hotel Grolloo (2000) en Boom Boom Bang (2003) op. Ook was hij verantwoordelijk voor de registratie van de dvd The Jubilee Concert 2000 in het Amsterdamse Paradiso (uitgebracht in 2003). Schuurman werkte ook veel met Herman Brood. Zo produceerde hij zijn eerste soloplaat Street uit 1977.

XInmemoriamJan

In Bunschoten-Spakenburg was Schuurman bekend als een drijvende kracht achter evenementen als de visserijdagen. Ook verhuurde hij zijn botter voor feesten en partijen. Harry Muskee en Jan Schuurman bezochten elkaar regelmatig. Tevens ging Harry enkele malen mee in Schuurmans botter op het Eemmeer.

Voor het boek Somebody Will Know Someday – Herinneringen aan Cuby & the Blizzards van Koert Broersma liet Jan zich eind 2014 uitgebreid interviewen. Hij vertelde met plezier over zijn fascinatie voor opnametechniek, over zijn vele herinneringen aan de talloze opnames die hij maakte en over zijn ervaringen met Harry Muskee en de rest van de Blizzards. “Ik wil altijd zo authentiek mogelijk opnemen,” was zijn credo.
In februari van dit jaar werd Jan Schuurman nog benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Deel dit met vrienden: