Grolloo dag 2: De mooiste achtertuin van Nederland!

De familie Hofsteenge bezat dit weekend de mooiste achtertuin van Nederland. Zo typeerde Marijn Ooijman van de Blieskrant het Holland International Blues Festival.

XBluesGrolloo6

Hij had gelijk. Voor de tweede achtereevolgende dag liep Grolloo vol, voller nog dan gisteren. Het was een tikkeltje massaler en nóg warmer. Maar de 10.000 bezoekers kregen daar wel wat voor terug. Zo was er de opzwiepende muziek van Robert Randolph en J.J. Grey & Morfo, en de Supersonic Blues Machine met Billy Gibbons, Robben Ford en Walter Trout. Laatstgenoemde appelleerde wellicht nog het meest van alle artiesten aan de echte blues, met onder meer zijn prachtige ode aan B.B. King.

XBluesGrollooTrout

De Tedeschi Trucks Band, met Derek Trucks en zijn vrouw Susan Tedeschi leverde gedegen routine en datzelfde gold voor Bonnie Raitt, die tot groot enthousiasme van het publiek even na tienen als afsluiter van het festival het podium betrad en zelfs nog met Susan Tedeschi een toefift verzorgde.

XBluesGrollooRaitt

Het eerste Holland International Blues Festival mag zonder meer een succes worden genoemd. Uitstekend georganiseerd, goede voorzieningen, een ruime keuze aan eetmogelijkheden en overal tevreden mensen op twee zonovergoten dagen. Ook het C+B Museum mocht zich verheugen in een behoorlijke aanloop. Zaterdag vroeg in de middag hadden al ruim 200 bezoekers voet gezet in het domein van Cuby & the Blizzards.

XBluesGrolloo8

Kortom, dit weekend smaakt naar meer. Op dus naar de tweede editie van 2017!

XBluesGrollooRandolph2
XBluesGrolloo10
XBluesGrollooMofro
XBluesGrolloo1
xBluesGrolloo5
XBluesGrollooTedeshi
XBluesGrolloo9
XBluesGrolloo11
XBluesGrolloo2
xBluesGrolloo3

Deel dit met vrienden: