Eelco Gelling, “Gitaardgod van de Lage Landen” verschenen

Zoals al eerder aangekondigd is vorige week de zeer informatieve discografie over Eelco Gelling verschenen: “Gitaargod van de Lage Landen”. De paperback telt 152 bladzijden en is deels in kleur gedrukt.

ZBoekomslagwebsite

In de discografie zijn alle nummers op single, elpee en cd waarop Eelco Gelling te beluisteren is, opgenomen. Dit geldt zowel voor de bands waarvan Eelco lid was, als de nummers waarop hij als sessiemuzikant te beluisteren is. Tevens is een overzicht gemaakt van de nummers die Eelco samen met Harry Muskee gecomponeerd heeft en die gecoverd werden door bands in binnen- en buitenland. Ook is een groot aantal hoezen van zijn platen in kleur afgedrukt.

Zboekwebsite

Het boek is geschreven door Hans Edink, fan van het eerste uur, die ruim twee jaar aan dit project gewerkt heeft. Jaap van Eik schreef een voorwoord. Ook Jan Akkerman, Erwin Java, Aad van Pijlen en Eelco Gelling zelf zijn met uitspraken terug te vinden in dit sympathiek geschreven en samengestelde boek.

Met name de periodes na het vertrek van Gelling uit Golden Earring (Blues Connection, 1981-1993 en Eelco Gelling Band 1996-2012) zijn interessant, omdat deze nog niet vaak zijn beschreven.

Het boek kost € 19,95 en kan worden besteld via www.uitgeverijhans.nl

Deel dit met vrienden: