Duivelse verhalen over blueslegende Robert Johnson in Grolloo

Op zaterdag 15 april organiseert het Cuby-museum bij café-restaurant Hofsteenge in Grolloo een bijzondere voorstelling over het leven van blueslegende Robert Johnson, wellicht de meest besproken figuur in de geschiedenis van de blues. Johnson is bekend van nummers als Dust my broom , Love in vain, Sweet home Chicago en Come on in my kitchen.
Hij was een groot voorbeeld voor de jonge gitaristen uit de jaren zestig van de vorige eeuw, zoals Eric Clapton, Jimmy Page, John Mayall en Peter Green. Ook een jonge Bob Dylan putte inspiratie uit de muziek van Johnson.
Zijn nummers zijn dan ook door vele bekende bands en artiesten opgenomen, zoals The Rolling Stones, Fleetwood Mac, Eric Clapton en Joe Bonamassa.

Big Bo en Marc Stakenburg.

Het leven van Robert Johnson heeft door de jaren heen een mythische omvang gekregen. Zo zou hij zijn ziel aan de duivel hebben verkocht, in ruil voor het talent om fantastisch gitaar te kunnen spelen.  

Onder de naam Wie is Robert Johnson, niet? – Duivelse verhalen rond een blueslegende vertelt journalist en programmamaker Marc Stakenburg het levensverhaal van Robert Johnson. De befaamde bluesmuzikant Big Bo Brocken speelt zijn muziek. Een uniek concert!

In deze voorstelling houden Marc en Bo niet alleen de legendes over het leven van Robert Johnson tegen het licht, meer nog onderzoekt het duo de tegenstellingen tussen mythe en waarheid. Waar komen al die verzinsels nou eigenlijk vandaan? Of zijn het toch feiten?
De voorstelling Wie is Robert Johnson, niet? vindt plaats op zaterdag 15 april bij café-restaurant Hofsteenge in Grolloo. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten kosten bij voorreservering 20 euro. Aanmelden kan via 0592-501226 of info@hofsteengegrolloo.nl

Blueslegende Robert Johnson.

Een unieke voorstelling op een perfecte plek, met fantastische bluesmuziek, op 15 april bij Hofsteenge in Grolloo! Mis hem niet, want vol = vol!!! Reserveer nu!!!

Deel dit met vrienden: