Cursus KidsBlues staat goed in de steigers

Er is al de nodige publiciteit over geweest, maar het is nu wel duidelijk dat er goede vorderingen worden gemaakt met de cursus KidsBlues, de cursus die wordt ontwikkeld om schoolkinderen kennis te laten maken met de bluesmuziek. Woensdag publiceerden de ontwikkelaars van deze cursus een persbericht. Onder de kop De Blues begint in Drenthe, stond daar het volgende in vermeld:

“De Stichting Blues in Grolloo, de groep mensen achter het C+B Museum Grolloo, lanceert in 2018 KidsBlues: een nieuw project dat in het teken staat van de blues voor kinderen. Het is een cursus voor basisschoolkinderen waarin ze kennismaken met de achtergronden van de bluesmuziek en het zingen en/of spelen ervan.
Doel is om de erfenis van Harry ‘Cuby’ Muskee door te geven aan jongere generaties en zo de blues levend te houden. Centraal hierbij staat dat kinderen zelf met de muziek bezig gaan om het zo te ervaren en te doen en dat ze het kunnen toepassen in hun eigen belevingswereld.

XWebsitestuk

De cursus wordt op dit moment ontwikkeld. Aan bod komen allerlei kenmerken en voorbeelden van bluesmuziek die zoveel mogelijk in een doorlopende leerlijn worden aangeboden aan alle klassen van de basisschool.

Martijje
De stichting heeft zangeres Martijje benaderd voor de rol van projectleider. Een brainstormteam denkt mee over de inhoud van de cursus. Dit team bestaat uit initiator Albert Haar van de stichting Blues in Grolloo, Akke Feenstra van ICO Centrum voor Kunst en Cultuur, gitarist en docent Richard Vrieze en schooldirecteur en bluesmuzikant Joop Hakze. 

In voorjaar 2018 zal een eerste editie van het project plaatsvinden op de basisschool in Grolloo, het ‘Mekka van de blues’ in Nederland. De bedoeling is om het project na dit schooljaar verder uit te rollen in de gemeente Aa en Hunze,de  provincie Drenthe en uiteindelijk het hele land. Want de blues begint in Drenthe”.

Het Dagblad van het Noorden had donderdag een artikel over dit project. Wordt dus zeker vervolgd!

Deel dit met vrienden: