Buren bekeken nieuwe expositie

Op zaterdag 29 april werd de nieuwe expositie Legacy Leeft in het C+B Museum geopend. Een dag later was het museum voor het eerst open voor het publiek. Omdat de buren in de Voorstreek regelmatig te maken kunnen krijgen met enige “overlast” (bezoekers, auto’s, fotodoeken langs de weg) werd besloten deze apart uit te nodigen. Iedere buur in de Voorstreek kreeg een aparte uitnodiging en dit werd zeer positief ontvangen. Negen buren maakten van de uitnodiging gebruik. De Voorstreek is immers niet zo’n druk bevolkt straatje…

Op maandagavond 1 mei konden de buren in alle rust het museum uitgebreid bewonderen. Om circa 19.30 uur was de inloop en van het bestuur waren Richard Heling, John Hofsteenge en Hans Vons aanwezig. Uiteraard was conservator Sjoerd Looijenga, die de nieuwe expositie samenstelde, eveneens van de partij.  Later kwam ook nog Roelof Enting met zijn vrouw Dina.

John Hofsteenge verzorgde de catering en verwende de bezoekers met koffie, thee, cake en lekkere koeken. Richard Heling opende even na achten de avond en gaf het woord aan Sjoerd, die de opzet van de expositie uiteenzette met mooie verhalen. Hans Vons mocht wat vertellen over de band Electric Blues en hun beroemde verwendagen.

Daarna kreeg het bezoek de podcatchers en volgde de rondgang door het museum, waar Harry Muskee via deze podcatchers het verhaal vertelde bij de tentoongestelde objecten. De buren keken hun ogen uit. Sommige waren wel eens in het museum geweest, maar dat was vaak jaren terug. Een dergelijke fraaie en professionele tentoonstelling hadden zij niet verwacht.  

Omstreeks half tien gingen de buren weer huiswaarts. Er waren louter gunstige reacties op deze geslaagde avond. Het is dus een goed idee om de buren bij het C+B Museum te betrekken en te laten zien wat we doen en hoe we dat doen!

Verslag en foto’s: Hans Vons

Deel dit met vrienden: