Boek Final Blues over Muskee gepresenteerd

Zondagmiddag vond bij café-restaurant Hofsteenge in Grolloo de presentatie plaats van het boek Final Blues – De kruispunten van Harry ‘Cuby’ Muskee, geschreven door journalist Jeroen Wielaert en uitgegeven door Koninklijke Van Gorcum in Assen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20220522_161914_resized-1024x461.jpg
Auteur Jeroen Wielaert aan het woord.

Final Blues is de verdere uitwerking van Wielaerts boek De Missie, de biografie van Harry Muskee, die in 2003 verscheen, met een aangevulde heruitgave in 2008. De Missie werd in 2006 bekroond tot beste popboek van Nederland en Vlaanderen. Tien jaar na Harry’s dood besloot Jeroen Wielaert om zijn biografie af te ronden door het boek aan te vullen met alles wat er sinds 2008 rondom Harry Muskee is gebeurd. Dat werd uiteindelijk Final Blues, zo zei hij zondagmiddag.
Het boek vertelt het bijzondere verhaal over het bewogen leven van bluesicoon Harry Muskee, een weerbarstige jongen uit Assen, die al heel snel wist wat hij wilde: blues maken. Muskee had alle eigenschappen om die sterke voorman te zijn in zich: een loner, een man met een brede culturele belangstelling en bovenal zichzelf. Hij werd uiteindelijk zanger en frontman van Nederlands beste bluesband, Cuby & the Blizzards.

Douwina Oosterhof-Muskee ontvangt het eerste exemplaar.

Onder flinke belangstelling reikte Jeroen Wielaert het eerste exemplaar van Final Blues uit aan Douwina Oosterhof – Muskee, de weduwe van Harry Muskee.

Egbert Meijers.

Daarnaast was er muziek van Electric Blues, de geweldige tribute band die onlangs in Grolloo hun eigen twee cd’s met muziek van C+B presenteerde, en die een aantal Cuby-nummers ten gehore bracht. Vriend en collega Egbert Meijers zong verder het lied dat hij ook op Muskee’s 65ste verjaardag zong, ‘Grollo in the sixtees, sjongejonge, dat was mij wat’.

Onder de genodigden waren enkele ex-Blizzards aanwezig, zoals Herman Deinum, Willy Middel en Hans Waterman.

Herman Deinum (links), Willy Middel (midden) en de mannen van Electric Blues.

Uiteraard was er gelegenheid om Final Blues aan te schaffen en te laten signeren door auteur Wielaert. De genodigden hadden daarnaast ruimschoots gelegenheid om na te praten, onder het genot van meer muziek, een hapje en een drankje.

Het optreden van Electric Blues.

Final Blues is vanaf nu onder meer verkrijgbaar in de boekhandel en via de website van Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum (www.vangorcum.nl).

Deel dit met vrienden: