Assen eert Harry Muskee met rotonde

HarryMuskeeRotonde

De nieuwe rotonde aan de Rolderstraat in Assen krijgt de naam Harry Muskee-rotonde. In mei werd de Rolderrotonde in Assen opengesteld voor verkeer, nadat hier jarenlang een noodrotonde lag. Het college van B en W heeft besloten deze nieuwe rotonde de naam mee te geven van bluesartiest Harry Muskee (1941-2011). Muskee was geboren en getogen in Assen. 
Volgend jaar is het tien jaar geleden dat Muskee overleed. Ook zou hij in juni 2021 tachtig jaar zijn geworden. De Stichting Blues in Grolloo, die ook het C+B Museum beheert, heeft al enige tijd geleden een verzoek bij de gemeente Assen neergelegd om een straat of een andere openbare ruimte in Assen naar Harry Muskee te vernoemen. Dit verzoek is nu dus gehonoreerd. Binnen niet al te lange tijd zal de onthulling van de Harry Muskee-rotonde plaatsvinden!

Het nieuws over de tenaamstelling leverde nogal wat publiciteit op. Naast het Dagblad van het Noorden besteedde ook RTV Drenthte (ook op de radio) en Radio 5 (Bert Haandrikman) aandacht aan de toekomstige Harry Muskee-rotonde! Zie hiervoor ook onze Facebook-pagina.

Foto: Dagblad van het Noorden

Deel dit met vrienden: