Oktober is de maand van de geschiedenis. In dit kader geeft Wim Verbei (foto), blueskenner bij uitstek, op zaterdagmiddag 27 oktober een lezing in het Cuby & the Blizzards Museum in Grolloo. Dit zal gebeuren in een vraaggesprek over de blues als vorm van opstand en verzet. Albert Haar, conservator van het C+B Museum, praat met Wim Verbei.

wim verbei

Verbei is al decennia actief in de bluesmuziek. Hij was onder meer hoofdredacteur van het Nederlandse bluesmagazine Mr. Blues, en vele jaren redacteur van Muziekkrant Oor
Het programma wordt met muziek geïllustreerd. Aanvang van de lezing is om 13.30 uur. Deze duurt tot 15.00 uur.
Van 15.30 - 17.00 uur wordt vervolgens de bekende muziekfilm O Brother Where Art Thou, met daarin veel country, blues, bluegrass en folk en geregisseerd door Joel en Ethan Coen, gedraaid.

De bijeenkomst vindt plaats op de zolder van het C+B Museum. De toegang bedraagt € 7,50 (inclusief museumbezoek en een kop koffie).

Wil je zeker zijn van een plaats, reserveer dan tijdig bij Albert Haar: 06-27074771 of ahaar@xs4all.nl

Zeer aanbevolen!