We maken er al enkele weken hevig reclame voor, maar zaterdag is het dan eindelijk zo ver: de zesde editie van Binnen Blues in Grolloo! Wat in 2012 als alternatief werd gezien voor de jaarlijkse fanclub-concerten die Cuby & the Blizzards ieder jaar bij café-restaurant Hofsteenge verzorgden (in juni 2011 was het laatste fanclub-optreden, drie maanden voordat Harry Muskee overleed), is ondertussen uitgegroeid tot een volwassen eigen binnen-festival, met een lekkere ongedwongen sfeer. En met muzikale kwaliteit!

ZZBinnenBlues2017

Komende zaterdag 4 november is vanaf 17.00 uur weer volop gelegenheid om van bluesmuziek te genieten. Zoals al eerder bekendgemaakt treden de volgende vijf bands op:

Café: Tom Veltien Band 17.15-17.45 uur
Café: GG and the Cruisers 18.15-18.45 uur
Grote zaal: BJ Hegen 19.00-20.00 uur
Café: Tom Veltien Band 20.15-20.45 uur
Grote zaal: Robbert Fossen 21.00-22.00 uur
Café: GG and the Cruisers  22.15-22.45 uur
Grote zaal: Tony Tillota Blues Band 23.00-24.00 uur.

De afgelopen weken hebben we vier van de bovengenoemde bands voorgesteld. De vijfde formatie behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Want de BJ Hegen Blues Band is een band waar je in Drenthe uiteraard niet omheen kan. De twee bekendste leden Bé Hegen (gitaar en zang) en Jan Warntjes (piano) zijn beiden dit jaar 75 jaar geworden en noemen zich de oudste bluesmuzikanten van Nederland. Maar dat maakt hen niet minder kritisch.
“Er wordt veel onder de noemer blues gebracht, maar dat is het niet,” zei Bé Hegen onlangs in het Dagblad van het Noorden. Het gaat beiden om de pure, authentieke blues van artiesten als Sunnyland Slim en Bo Carter.

xxbinnenblues2017

Bé Hegen is zo langzamerhand een ware cultheld, die vaker in Grolloo optrad. Met zijn Bluesbusters speelde hij in 2013, 2014 (foto boven) en 2015 tijdens het Blues in Grolloo-festival de schuur van Bouwbedrijf Enting helemaal plat.
De groep wordt bij de optredens vaak gevolgd door een omvangrijke groep vaste fans. Op 4 november zal dat waarschijnlijk niet anders zijn.

U bent zaterdag natuurlijk allemaal van harte welkom in Grolloo! Het C+B Museum is die dag speciaal van 11.00 – 17.00 uur open voor iedereen die de tentoonstelling So Many Roads wil bekijken. De toegang is gratis voor degenen die een festivalkaart kopen. Deze kaarten kosten 20 euro per stuk (dus inclusief toegang C+B Museum), en kunnen uitsluitend worden gereserveerd en gekocht bij café-restaurant Hofsteenge, Hoofdstraat 11 in Grolloo, telefoon 0592-501226 of via de email: info@hofsteengegrolloo.nl.

Ook op de festivaldag zelf kunnen kaarten gewoon bij Hofsteenge worden gekocht.

Tot ziens dus op zaterdag!