XXreunie3De lichting 1957/1958/1959 van de Jan Fabricius-MULO die rond deze jaren gevestigd was aan de Gymnasiumstraat in Assen, hield vrijdagmiddag 2 november een reünie in Grolloo.

Deze plaats was met name uitgekozen vanwege het feit dat Harry Muskee in deze periode klasgenoot op de Fabricius-MULO was en de ongeveer zestig aanwezigen daarom graag een bezoek wilden brengen aan het C+B Museum.

In drie aparte groepen werden zij in het Museum ontvangen door Willy Middel, C+B-gitarist van het eerste uur. Willy verzorgde steeds een korte presentatie, waarin hij aan de hand van foto’s en andere attributen verhaalde over zijn periode bij C+B. Tevens stond hij stil bij de optredens met Eddie Boyd en Van Morrison.

XXreunie4Deze inleidingen vielen zeer in de smaak en werden dan ook aandachtig gevolgd, met name op de momenten dat Willy met oude foto’s van Assen op de proppen kwam.

Hierna konden de bezoekers het C+B Museum op eigen gelegenheid verkennen, waarbij Willy Middel uiteraard voortdurend werd geraadpleegd om verdere informatie te geven over foto’s, instrumenten en andere voorwerpen in de tentoonstelling.

Al met al een zeer geslaagde middag, die werd afgesloten met een maaltijd bij café-restaurant Hofsteenge.

Het C+B Museum is tot april volgend jaar alleen op zondag voor het publiek geopend, maar groepen kunnen, in overleg, ook op andere dagen terecht. Bel voor meer informatie: 0592-501226.

XXreunie1