XXBluesinGrolloo7Zaterdag is het dan zover: Blues in Grolloo! Het goede nieuws is uiteraard dat dit festival, dat door café-restaurant Hofsteenge in samenwerking met het C+B Museum wordt georganiseerd, is uitverkocht! En dat houdt in dat dit weekend zo’n vijfhonderd liefhebbers met open armen worden ontvangen…

Wat het programma en de verdere gang van zaken betreft, worden hieronder nog enkele zaken op een rijtje gezet:

* Zoals eerder aangekondigd komen uitsluitend bezoekers die bij Hofsteenge hebben gereserveerd, in aanmerking voor een plaatsbewijs. Dit gebeurt in de vorm van een polsbandje, dat bij afrekening bij Hofsteenge wordt overhandigd. Met dit polsbandje kunt u de concerten in de feestzaal bezoeken, maar ook het C+B Museum, dat zaterdag vanaf 11.00 uur gratis (indien in bezit van het polsbandje!) toegankelijk is voor bezoekers van het festival. Het Museum is zaterdag tot 20.00 uur open.

* Het programma en de aanvangstijden luiden in grote lijnen als volgt:

15.00 uur: Zaal open.

XEgbertMeyersgrollooPlm. 16.00 uur: Optreden Egbert Meyers, met om plm. 17.45 uur de presentatie van zijn DVD Song to the Legend, met daarop een videoclip van dit prachtige persoonlijke eerbetoon aan Harry Muskee. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Henk Weggemans, voorzitter van de Stichting Erfgoed Harry Muskee.
Deze DVD verschijnt in een zeer beperkte oplage van 250 stuks en is alleen verkrijgbaar bij het C+B Museum, en zaterdag uiteraard bij het festival. De prijs bedraag € 9,95 en de opbrengst kom geheel ten goede aan het C+B Museum. Zie ook het interview met Egbert elders op deze website.

Plm. 20.00 uur: Optreden Ralph de Jong (foto hieronder).

Plm. 22.00 uur: Optreden King of the World (foto onderaan: Ruud Weber en Erwin Java).

XXxRalphdeJong* Bij Hofsteenge staan diverse stands met koopwaar. Tevens zal het C+B Museum met een stand aanwezig zijn om nieuwe Vrienden te werven. Zaterdag is daar een speciale actie aan verbonden. Wie zaterdag Vriend wordt
(€ 19,50 per persoon per jaar of € 30,00 inclusief partner), heeft de rest van dit kalenderjaar GRATIS toegang tot het Museum!
Met andere woorden: u bent direct Vriend, maar betaalt pas per 1 januari 2013. Het C+B Museum is vanaf 28 oktober in het winterseizoen alleen op zondag open.

* Ook worden zaterdag diverse (blues)films (of -fragmenten) vertoond.

* Wat eten en drinken betreft, bent u uiteraard in restaurant Hofsteenge aan het juiste adres. U kunt van alles in de aparte snackhoek krijgen, maar desgewenst ook gewoon à la carte eten in het restaurant.

Uiteraard hopen wij u allen zaterdag te mogen begroeten voor een geweldige editie van Blues in Grolloo! Een festival dat tevens als testcase dient voor de eventuele plannen van het C+B Museum voor 2013. Maar hierover hopelijk in een later stadium meer. Eerst zaterdag maar genieten van Blues in Grolloo!

XXXBluesingrolloo2