Xsterfdagmuskee4Vandaag, 26 september, was het precies een jaar geleden dat Harry Muskee op 70-jarige leeftijd in Rolde overleed. Zijn sterfdag is sober en ingetogen herdacht.
Zowel in café Hofsteenge als in het C+B Museum in Grolloo brandden enkele kaarsen bij een foto van Harry. Een enkeling had een bos bloemen bij het borstbeeld neergelegd.

Talrijke bezoekers bezochten deze dag bewust het C+B Museum. Zoals gebruikelijk waren zij uit het hele land afkomstig.

Bijzonder was het bezoek van Han van Gorsel en zijn Amerikaanse vrouw. Beiden wonen al ruim twintig jaar in Houston. Toevallig waren ze op bezoek in Holland en Han (op de foto onder voor de camera van TV Drenthe) wilde dolgraag naar het C+B Museum.

"Ik was destijds tweedejaars student toen de LP Desolation uitkwam," vertelt hij. "Dit was het mooiste dat ik ooit had gehoord. Ik heb hem grijsgedraaid. Toen wij in later Texas terechtkwamen, zaten we uiteraard middenin het Xsterfdagmuskee1gebied van de oude blueshelden. Ik kende enkele van hun nummers door C+B. In mijn vrije tijd ben ik vaak op zoek gegaan naar de roots van de blues. We zijn overal geweest en we hebben prachtige dingen gezien en gehoord. Eigenlijk is dat dus gekomen door Desolation en daarom wilde ik absoluut naar dit Museum. Mooi hoor, Grolloo, zeg maar het Drentse Clarksdale, Mississippi.”

En zo waren er meer mensen met hun eigen verhaal, die daarmee een duidelijke reden hadden om uitgerekend vandaag naar Grolloo te komen. Ze vonden trouwens bij gastheer (en volle neef van Muskee) Harry Bimolt een zeer gewillig oor.
TV Drenthe maakte woensdagmiddag een reportage in het C+B Museum, die woensdagavond verschillende malen zal worden vertoond.
Xsterfdagmuskee3 kopie
Xsterfdagmuskee2