X1000bez1Vrijdagmiddag bereikte het C+B Museum de eerste mijlpaal van dit nog prille seizoen. Om precies 14.00 uur werd de 1000ste bezoeker aan de tentoonstelling The Sound of the Blizzards verwelkomd.

Niets vermoedend stapten Jacques Kuiper (rechts) en Robert Assenberg (links) uit Heerenveen het museum binnen, waar zij werden opgewacht door Albert Haar, Roelof Enting en Jan Roelof Enting van de Stichting Erfgoed Harry Muskee.

"U valt met uw neus in de boter," meldde secretaris Albert Haar. "Want u bent bezoeker 1000 en 1001. Voor ons museum is dit vanzelfsprekend een belangrijk moment." Albert overhandigde beide Friezen een bos bloemen en een exemplaar van Jeroen Wielaerts boek De Missie.

X1000bez3Jacques en Robert toonden zich aangenaam verrast.
"Het is hier al zo mooi in Grolloo en onze eerste indruk van het museum is prachtig. We hebben nu al prijs terwijl we de tentoonstelling nog niet eens hebben bezichtigd!"

Beide bezoekers bleken bovendien liefhebbers van het eerste uur te zijn. "We hebben C+B heel wat keren zien optreden, zoals in Steenwijk en Hoogeveen, maar ook in Hedon in Zwolle, het Bolwerk in Sneek en ’t Haske in Joure," vertelde Jacques.

Dat het C+B Museum binnen twee maanden na de opening al de 1000 bezoekers heeft bereikt, is een mooie opsteker. In vergelijking met vorig seizoen viel dit hoogtepunt zelfs twee weken eerder te noteren. Een bewijs dat de belangstelling voor de muziek en het culturele erfgoed van C+B nog altijd leeft en groeit.

Uiteraard is dit een groot compliment voor iedereen die tijd en energie spendeert om het succes van het C+B Museum te continueren. Met name geldt dit voor de talrijke vrijwilligers.
Op deze vrijdag was Jaap Wanningen uit Beilen gastheer (foto onder). De taak van de gastheer en/of gastvrouw is om de bezoekers op te vangen, het toegangsbewijs af te stempelen, vragen te beantwoorden en de bezoekers eventueel rond te leiden. Jaap doet dit één dag in de maand.
X1000bez2
"Ik reed al regelmatig op m’n bromfietsje rond in de tijd dat Harry Muskee hier woonde. Je kon hier altijd zó naar binnen, geen enkel probleem," aldus Jaap. "Machtig mooi man om dit werk te doen. En dan nog wel in de boerderij waar het zich destijds allemaal heeft afgespeeld. Ik vind het steeds weer heerlijk om hier te zijn en om bezoekers te verwelkomen. Des te meer, des te beter!"