xBoomplant3Tijdens een sobere, doch indrukwekkende bijeenkomst werd zondagmiddag stilgestaan bij de 71ste geboortedag van Harry Muskee. Op het grasveldje naast het C+B Museum werd onder grote belangstelling een lindeboom geplant, enkele meters verwijderd van de plek waar eind jaren zestig, toen Harry de boerderij bewoonde, een grote soortgelijke boom stond.

Deze handeling werd verricht door Eric van Oosterhout, burgemeester van de gemeente Aa en Hunze. Henk Weggemans, voorzitter van de Stichting Erfgoed Harry Muskee, sprak de aanwezigen kort toe. Hij meldde dat het in de bedoeling ligt om elk jaar op enigerlei wijze aandacht te besteden aan de geboortedag van Harry Muskee.
"Wij hebben het gevoel dat veel mensen daar ook behoefte aan hebben. Gezien Harry’s liefde voor de natuur is dit jaar gekozen voor de terugkeer van de lindeboom, die hier vroeger vele jaren heeft gestaan."
Ook Eric van Oosterhout hield een korte toespraak. Hij memoreerde het feit dat op 10 juni 2011 de zaken er heel anders voorstonden.

"Wat kan er in twaalf maanden veel gebeuren. Precies een jaar geleden vierden we Harry’s zeventigste verjaardag, werd dit fraaie C+B Museum geopend en beleefden we twee prachtige concerten tijdens het Groeten uit Grolloo-festival, waarvan het tweede tevens Harry’s laatste zou zijn. Nu staan we hier op deze winderige zondagmiddag, zonder Harry en planten we ter nagedachtenis een boom voor hem. Alles wat er sinds Harry’s overlijden hier gebeurt, geschiedt steeds met een lach en een traan. Een lach vanwege de vele mooie herinneringen en die prachtige muziek, maar een forse traan omdat de persoon waar het allemaal om gaat er niet meer is."
xBoomplant4Van Oosterhout las vervolgens het gedicht Zondag van J.C. Bloem voor, waarvan met name het laatste couplet passend voor Harry Muskee, zijn muziek en deze middag was:

Niet te verzoenen is het leven.
Ten einde is dit wellicht nog 't meest:
Te kunnen zeggen: het is even
Tussen twee stilten luid geweest.

Hierna werden rond de jonge lindeboom de laatste scheppen aarde gestort door Henk Weggemans, Eric van Oosterhout, Gerard van Klaveren (oud-voorzitter Stichting Erfgoed Harry Muskee) en Douwina Oosterhof, Harry’s weduwe.

Vervolgens verplaatste het gezelschap zich naar binnen, waar de fototentoonstelling Grolloo Blues werd geopend. Dit is een overzicht van foto’s die door de Gieter Amateur Fotografen (GIAF) zijn gemaakt tijdens het Groeten uit Grolloo-festival 2011.

xBoomplant5Op drie schermen zijn prachtige foto’s te zien, waaronder relatief veel van het allerlaatste optreden van Cuby & the Blizzards. Eric van Oosterhout stelde samen met Henry Koops van GIAF via twee afstandsbedieningen de schermen in werking.

Deze expositie is nog enkele weken in het C+B Museum te bewonderen en is een (tijdelijke) extra aanwinst voor de tentoonstelling The Sound Of The Blizzards, die zich tot nu toe in een grote belangstelling mag verheugen.
Binnen niet al te lange tijd wordt namelijk de duizendste bezoeker al verwacht!

XBoomplant1

xBoomplant2