XLindeboom4Zondag 10 juni is het 71 jaar geleden dat Harry Muskee werd geboren. Om 14.00 uur zal er bij het C+B Museum ter nagedachtenis een lindeboom worden geplant.
In het laatste nummer van het fanclublad van Henk en Henny wordt op treffende wijze over het waarom van dit initiatief bericht:

"Dit jaar maakt Harry helaas zijn verjaardag niet meer mee… 10 juni wordt een dag waarop bij het Museum verleden en heden samenkomen, waarbij achterom kijken tegelijk kijken naar de toekomst wordt. Weet je nog dat in de jaren dat Harry op Voorstreek 4 woonde een grote lindeboom bij het boerderijtje stond? Gerard van Klaveren (oud-voorzitter van de Stichting Erfgoed Harry Muskee) dacht daar ook aan terug, in de vele herinneringen die bij hem opkwamen bij het overlijden van Harry. Het leek hem wel mooi als er weer een linde zou komen te staan. Hij stelde het met succes voor aan het huidige Stichtingsbestuur. Denkend aan Harry’s verjaardag vindt ook Douwina dit mooi op deze gedenkwaardige dag".

Xlindeboom2Het planten van de lindeboom wordt verricht door Eric van Oosterhout, burgemeester van de gemeente Aa en Hunze. Hierna wordt in het C+B Museum de fototentoonstelling Grolloo Blues geopend. Dit is een overzicht van foto’s die door de Gieter Amateur Fotografen (GIAF) zijn gemaakt tijdens het Groeten uit Grolloo-festival 2011.

Het gaat hier om nu al legendarische foto’s, om diverse redenen. In de eerste plaats omdat op dit festival de twee laatste optredens van C+B plaatsvonden, maar ook omdat er dit jaar geen nieuw festival komt. Het zal inmiddels wel niemand zijn ontgaan dat het Groeten uit Grolloo-festival 2012 is afgelast vanwege de zeer tegenvallende kaartverkoop. Uiteraard is dit uiterst sneu voor organisator Johan Kleine en zijn mensen, die al vele maanden keihard in de weer waren om ook deze keer een succesvol festival neer te zetten.

XLindeboom3Het is ook jammer voor de C+B-fans. Geen optredens van Erwin Java’s King of the World en Hans la Faille’s Showbizz Blues, geen interview van Jeroen Wielaert met Hans la Faille over zijn onlangs verschenen boek en geen filmvertoning van de nieuwe versie van de Muskee-documentaire De Legende.

Laten we hopen dat deze enorme tegenvaller geen definitief einde betekent voor dit prachtige bluesfestvial, dat het absoluut verdient om een vaste traditie te worden in Drenthe…
Reden te meer om er zondagmiddag 10 juni een mooie en waardige bijeenkomst van te maken. Het bijwonen van de activiteiten buiten het museum is voor een ieder vrij toegankelijk.
Lindeboom6