XVenhuizen5rWoensdagavond 23 mei ontving het C+B Museum een groep bijzondere gasten. Zo’n dertig basisschoolleerlingen (inclusief leerkrachten en begeleiders) van groep 8 van de Jozefschool uit Venhuizen (Noord-Holland) kwamen langs. Ze waren op kamp bij de Boerhaarshoeve in de buurt van Grolloo en deden net zoals vorig jaar het museum aan.

Ex-Blizzard Willy Middel was eveneens aanwezig en deed een rondleiding. Vooraf vertelde Willy aan de hand van video- en audioclips, platen, posters en CD’s het een en ander over zijn verleden als C+B-bassist. De plaatopnames met bluesgigant Eddie Boyd en de korte toernee en het televisieoptreden met Van Morrison kwamen eveneens aan de orde.

Willy liet een videoclip zien die in 2010 in het Witte Huis bij president Obama was opgenomen, en waarop popgrootheden als Mick Jagger, Jeff Beck, Buddy Guy en Booker T. Jones het nummer Five Long Years van Eddie Boyd vertolkten. "Toch wel bijzonder dat wij dit nummer ruim 40 jaar geleden al met Boyd hebben gespeeld," aldus Willy Middel.

De leerlingen hadden verder veel belangstelling voor de muziekinstrumenten, de jukebox en de video-interviews en documentaires. Iedereen vond het erg leuk. Goeie tip dus: Het C+B Museum is ook geschikt voor klassebezoek!
XVenhuizen6
XVenhuizen3