XXannieterbeekVele genodigden en andere belangstellenden waren woensdagmiddag aanwezig bij de officiële opening van de nieuwe expositie The Sound of the Blizzards. Met deze bijeenkomst ging ook het tweede seizoen van het C+B Museum van start. Annie ter Beek, weduwe van oud-Commissaris van de Koningin Relus ter Beek, verrichtte de openingshandeling (foto links) door een portret van haar man en Harry Muskee te onthullen, met daaronder de penning die zij Harry in 2011 jaar gaf bij zijn zeventigste verjaardag.

Het was vorige maand tevens vijf jaar geleden dat Relus ter Beek, die met zijn vrouw grote fans waren van C+B, Muskee tot ambassadeur van Drenthe benoemde.

Na een welkomstwoord van Henk Weggemans, voorzitter van de Stichting Erfgoed Harry Muskee en een toelichting op de nieuwe tentoonstelling door bestuurslid Albert Haar, vertolkte de in Grolloo geboren singer/songwriter Egbert Meyers het lied Song to the Legend, dat hij speciaal voor zijn vriend Harry Muskee schreef. Evenals afgelopen zaterdag op de vrijwilligersbijeenkomst werd dit nummer door velen met ontroering beluisterd.

XegbertsonglegendVervolgens was er de gelegenheid om de tentoonstelling uitgebreid te bekijken, hetgeen uiteraard met plezier werd gedaan. Daar is ook alle reden toe, want er is veel nieuws te bezichtigen. Grote interesse was er onder meer voor de nieuwe video-interviews, de originele instrumenten en apparatuur van de band, de permanente tentoonstelling met persoonlijke eigendommen van Harry Muskee (beschikbaar gesteld en ingericht door echtgenote Douwina), de schilderijen op de tweede verdieping en talrijke, vaak niet eerder vertoonde, nieuwe foto’s.

Bovendien was het een weerzien van vele oude bekenden. Van de oorspronkelijke bandleden waren eerste pianist Henk Hilbrandie, Willy Middel en ook Eelco Gelling aanwezig. Eelco was met Frank Nuyens (ex-Q65 en gitarist in Red, White & Blue) uit Den Haag meegekomen, vermaakte zich opperbest en mocht zich verheugen in een grote belangstelling.

"Het voelt heel goed om hier te zijn en het verleden opnieuw te ontmoeten," zei hij desgevraagd. "Ik vind het fantastisch dat er nog zoveel interesse voor de groep is, en het respect waarmee alles wordt behandeld is zelfs ontroerend. Bovendien verbaas ik me erover wat er nog steeds aan nieuw materiaal tevoorschijn komt, foto’s, geluidsbanden, geweldig."
Eelco schreef dan ook met plezier een persoonlijke boodschap voor de lezers van deze website (zie foto onderaan).

XfranknuyensFrank Nuyens (links) vond het erg leuk dat hij in een interview op de videowand van het museum te zien is. "Red, White & Blue is toch een beetje een vergeten periode in de carrière van Harry Muskee, omdat het commercieel geen succes is geworden. Muzikaal was het echter zeker interessant. Ik heb trouwens in de tijd van Red, White & Blue veel bij Eelco in Assen gelogeerd en ik ken deze omgeving vrij goed. Het prettige gevoel bekruipt me dan ook dat ik weer een beetje thuis ben, met name nu ik met eigen ogen zie hoe het oude verblijf van Harry in een echt C+B Museum is omgetoverd."

Ook Eric van Oosterhout, burgemeester van Aa en Hunze, was onder de indruk. "Het blijft een raar idee dat Harry Muskee er niet meer is. Ik heb ook m’n mooie momenten met hem gehad en dat speelt vanmiddag toch door je hoofd, zeker op deze plek. Maar het zijn fijne herinneringen en dat telt. Ik vind het bovendien knap dat er weer zo’n mooie tentoonstelling is gemaakt en ik hoop dat er opnieuw duizenden mensen komen kijken."

XleuuwengellingJan Venhuizen, de eerste manager van C+B en gitarist Lourens Leeuw (hiernaast samen met Eelco Gelling), die met name in de jaren 1975 - 1977 met Harry Muskee actief was in onder meer Red, White & Blue en de Harry Muskee Band, waren eveneens van de partij. Een andere opvallende gast was de 89-jarige mevrouw Lucie Schuil, die in een video-interview (te zien in de bedstee van Harry Muskee) vertelt zich nog goed te kunnen herinneren dat Harry op driejarige leeftijd een periode bij haar ouders in huis aan de Molenstraat woonde.

Neef Harry Bimolt (eveneens aanwezig) stelde bovendien fotomateriaal beschikbaar, waarop hij samen met zijn zus Kleny (de bekende zwemster) en Harry Muskee staat afgebeeld.

Vanaf nu is het museum dus weer volop toegankelijk voor het publiek en er zijn redenen te over voor een (hernieuwd) bezoek! De openingstijden staan elders op deze website vermeld. Hierop zal trouwens in de komende maanden regelmatig nieuws, interviews en achtergrondverhalen worden gepubliceerd.

XXledeneersteuur
Drie bandleden van het eerste uur en hun manager. Van links naar rechts
Willy Middel,
Eelco Gelling, manager Jan Venhuizen en Henk Hilbrandie,
de eerste pianist die o.a.
meespeelt op de LP Desolation.

Xboodschapeelco

XXinstrumenten

XXVanOosterhout
Ontroering bij het optreden van Egbert Meyers.

XXbedstee

XXXLucieSchuil
Mevrouw Lucie Schuil in gesprek over haar herinneringen aan de
driejarige Harry
Muskee. Haar verhaal is op video ook te zien in
de bedstee (foto boven).
Links Harry Bimolt, de neef van Muskee.

XXVitrine2