XXJavawebsite1Erwin JavaErwin Java was tussen 1986 en 2011 sologitarist van Cuby & the Blizzards. Afgelopen vrijdagavond was hij te gast in het C+B-museum in Grolloo, waar hij bijna twee uur herinneringen ophaalde aan deze legendarische bluesband en zijn eerdere periodes in onder meer White Honey en de Herman Brood Band.

Na het overlijden van zanger Harry Muskee in september vorig jaar, viel C+B uiteen. Erwin Java had twee van zijn gitaren meegenomen, waarop hij demonstreerde hoe hij de blues speelt en hoe hij deze muziek ervaart.
Ook reageerde hij op vragen van de zeer geïnteresseerde aanwezigen. Opmerkelijke uitspraak: "Muziek is relatief. Het is immers niet meer dan het verplaatsen van lucht…"
Tevens vertelde hij het een en ander over zijn nieuwe band King of the World, waarmee hij binnenkort gaat optreden, onder meer tijdens het tweede Groeten uit Grolloo-festival, op 16 juni as.

Deze geslaagde avond in het C+B-museum was een voorloper op de opening van de nieuwe tentoonstelling op 25 april. Een dag later is het museum weer voor iedereen te bezoeken.
Zie voor een uitgebreid interview met Erwin Java elders in deze Nieuwsrubriek.

XXJavawebsite4

XXJavawebsite2