Op vrijdagavond 18 november a.s. vindt in het C+B Museum een bijzondere avond plaats. De Groninger muzikant Lou Leeuw staat dan centraal.

Lourens Leeuw mag met recht de nestor van de Groningse popscene worden genoemd. Vanaf zijn veertiende trad hij als zanger, gitarist en vooral bassist op in ontelbare bandjes, zoals The Rocking Tigers, AA and the Doctors, Parnassus en Phoney and the Hardcore. Lou speelde met Nina Hagen, Mick Taylor, Herman Brood, Erwin Java, Appie Alberts, Jenne Meinema en Ralph de Jongh, om er slechts enkelen te noemen. Maar uiteraard maakte Lou in de jaren zeventig deel uit van de formaties Red, White ʼn Blue, Cuby & the Blizzards en de Harry Muskee Band.

XXXWebsiteAvondmetLou

Lou vierde in 2016 zijn zeventigste verjaardag, maar optreden doet hij het liefst nog zo vaak mogelijk. In 2014 verscheen zijn, door Jan Strikwerda geschreven, biografie Een Rockende Tijger. Op 18 november zal Lou uitgebreid putten uit zijn omvangrijke herinneringen. Daarnaast verzorgt hij een optreden.

In het C+B Museum is het aantal zitplaatsen zeer beperkt. Vroegtijdig reserveren is daarom gewenst! Dit kan via e-mail: info@cubymuseumgrolloo.nl of telefonisch via 06-27074771. Toegangskaarten kosten € 5,00 per stuk. Aanvang van deze avond is 20.00 uur.