Komende donderdag opent ex-Blizzards drummer Hans la Faille (op de foto in het midden) de nieuwe expositie in het C+B Museum. Bij de tentoonstelling Harry Muskee: The singer and the songs staan de teksten van de blueszanger centraal. Egbert Meyers zal de opening muzikaal ondersteunen. Hij zingt onder meer het nummer Song to the Legend.

XXXHanslafaille kopie

In het Museum zijn onder meer originele teksten van Muskee te zien -soms met doorhalingen en al-, die zijn geschreven met de pen, getypt op schrijfmachines of computers. Ook opnameapparatuur waarop de eerste probeersels werden geregistreerd en instrumenten waarop de nummers werden uitgeprobeerd, maken deel uit van de expositie. Op de bekende videomuur zijn interviews te zien met mensen die de muziek maakten bij Muskee’s teksten of anderszins nauw betrokken waren bij Harry’s liedjes.

Uitstekend jaar
De nieuwe expositie zal wederom een jaar lang te bekijken zijn in het C+B Museum, dat met de vorige tentoonstelling over Eelco Gelling een uitstekend jaar heeft gedraaid. Waar oorspronkelijk een beetje werd gevreesd voor de concurrentie van de Muskee-tentoonstelling in het Drents Museum, pakte de waarheid anders uit. In Grolloo werd het juist drukker. Veel mensen -vooral van buiten Drenthe- bezochten de beide exposities in één dag en/of pakten dan ook nog de Bowie-tentoonstelling in Groningen mee.

Aantrekkelijke actie
Nu de Muskee-expositie in het Drents Museum tot 5 juni is verlengd, krijgt het publiek een zeer aantrekkelijke actie voorgeschoteld, namelijk een combinatiekaart waarmee beide tentoonstellingen in Assen en Grolloo kunnen worden bezocht. Deze kaart kost slechts € 12,50 en is vanaf komende vrijdag 29 april uitsluitend in Grolloo te koop. Voor de expositie in Grolloo alleen betalen de bezoekers € 7,50.

Harry Muskee: The singer and the songs wordt donderdagmiddag om 15.00 uur geopend. Toegang is uitsluitend voor genodigden. De toegangskaarten hiervoor zijn al eerder verzonden.

Vanaf vrijdag 29 april (11.00 uur) is de expositie voor het publiek toegankelijk. Zie hiervoor de openingstijden op deze website.