Het was zaterdagavond wellicht wat minder druk dan in andere jaren, maar desalniettemin weer reuze gezellig bij de vierde editie van Binnen Blues in Grolloo. Veel C+B fans van het eerste uur zien dit festival als de vervanger van de oude fanclubdag en dat betekende opnieuw veel bekende gezichten in Hofsteenge en het oppakken van oude contacten.

XErwinJavaBinnenBlues

Zowel in de grote als in de kleine zaal werd gespeeld. Erik Ankoné verzorgde samen Max Sombroek twee sets die door velen als verrassend goed werden bestempeld. Een aanwinst voor de blueswereld. Bij de JeeBee Bluesband ontbrak de drummer wegens ziekte. De twee overgebleven bandleden deden hun uiterste best om dit verlies zo goed mogelijk te compenseren.

XBinneblues2

Ook Lefthand Freddy had te kampen met ‘personeelsproblemen’ en speelde met invaller Roni Jonker op bas. Zoals gebruikelijk knalden Fred Reining en zijn mannen (waaronder uiteraard Hans Waterman op drums) er weer een spetterende, goed verzorgde set uit.

XFredReiningBinnenBlues

Uiteraard was er weer veel belangstelling voor King of the World, een band die in slechts een paar jaar tijd een respectabele naam heeft opgebouwd. Tijdens de vorige drie edities van Binnen Blues trad de formatie ook al op, waarmee Erwin Java, Ruud Weber, Fokke de Jong en Govert van der Kolm zo langzamerhand de ‘vaste’ houseband van dit festival zijn geworden. Het viertal liet ook deze avond in een lange set weer horen waarom de groep langzamerhand Nederland heeft veroverd. Het nummer Can't Go Home kent vanzelfsprekend geen beter podium om gespeeld te worden dan in Grolloo en was wederom één van de hoogtepunten. Ontroerend was dat het nummer werd opgedragen aan Henny Kamp, om redenen die iedereen zal begrijpen.

XBinnenblues1

Museum
Onderdeel van het toegangsbewijs voor Binnen Blues was gratis toegang tot het C+B Museum. Bijna zestig bezoekers maakten van deze gelegenheid gebruik om de succesvolle tentoonstelling Eelco Gelling – Geweldenaar op de Gitaar te bewonderen. Al zo’n 3000 liefhebbers namen dit jaar een kijkje bij deze expositie.

Ook dit jaar bleek Binnen Blues in Grolloo weer een voltreffer, en daarmee verdienen de organisatoren, café-restaurant Hofsteenge, het C+B Museum en de andere betrokkenen wederom een groot compliment!

Met oprechte dank aan: Herman 'Bluesman' voor de foto's en Albert Haar voor de verdere informatie.

XRuudWeberBinnenBlues