Afgelopen weekend stond in het teken van de start van de serie concerten onder de titel Sunday Blues bij café-restaurant Hofsteenge. Vrijdagavond vermaakte Kat Riggins met haar band Blues Revival uit Miami de aanwezige bezoekers met een uitstekend optreden. Zondagmiddag was het de beurt aan Chicago-bluesgitarist John Primer.

XXXXXJohnPrimer1

Het moet allemaal nog een beetje gaan groeien, het besef dat er de komende jaren in Grolloo een keur aan geweldige bluesartiesten komt optreden. De belangstelling voor de concerten van Kat Riggins en John Primer was redelijk -per optreden zo'n honderd bezoekers-, maar zal ongetwijfeld snel toenemen als de noordelijke blueshebbers zich realiseren dat er in Hofsteenge iets moois wordt neergezet. De artiesten komen in principe naar Nederland voor concerten in de North Sea Jazz Club in Amsterdam, maar reizen vervolgens voor een tweede optreden door naar Grolloo, aangeboden door Johan Derksen en diverse sponsoren.

Holland International Blues
De concerten in de reeks Sunday Blues vormen de aanloop naar het grote Holland International Bluesfestival op 3 en 4 juni volgend jaar. En dit betekent dat voor de blueskenners gelouterde namen de bühne bij Hofsteenge beklimmen. Bluesveteraan John Primer is zo’n voorbeeld, maar het komende half jaar volgen er nog meer. Behalve de al aangekondigde concerten van Jimmy Lafave op 18 oktober (bijna uitverkocht!) en Samantha Fish en supertalent Laurence Jones (1 november), staan inmiddels ook Jarekus Singleton (29 november), The Palladins (26 februari 2016) en James 'Super Chikan' Johnson (20 maart 2016) geprogrammeerd. Voorts zijn ondertussen Doug Roubillard en Ian Siegel gecontracteerd.

XXXXXDerksenGrolloo

"Deze prachtige concerten zijn een fraai opwarmertje voor Holland International Blues," vertelde Johan Derksen zondagmiddag in Grolloo. "Eind oktober zullen de namen van de acht Amerikaanse artiesten bekend worden gemaakt. De tent waarin vijftienduizend mensen kunnen is dezelfde die ook voor Lowlands wordt gebruikt."
Een passe-partout voor beide dagen zal vermoedelijk zo'n 75 euro gaan kosten.

Bezoek aan C+B Museum
Veel prachtige muziek dus het komende jaar in Grolloo, waarvan de aftrap dit weekend plaatsvond. Blueszangeres Kat Riggins bracht met haar band na afloop van haar optreden in de nachtelijke uurtjes nog een bezoek aan het C+B Museum. Harry Bimolt, de enige neef van Harry Muskee, vergezelde haar. Hij schreef op zijn Facebook-pagina: "Kat liet zich emotioneel gaan bij het horen van onder andere de nummers Just for Fun, Back Home en Window Of My Eyes. Met name het laatstgenoemde nummer ontroerde haar bijzonder, terwijl ze in kleermakerszit op de grond bij het Nostalgisch Toilet had plaatsgenomen. Ze liet zich de teksten en de emoties van Cuby uitleggen en merkte aansluitend op dat ze onder meer Window Of My Eyes zelf wil gaan coveren."

XXXXXKatRigginsGolloo

John Primer liet anderhalve dag later zien waarom hij één van de Chicago-bluesartiesten is die destijds de 'fakkel' van de grote bluesgiganten heeft overgenomen. Hij speelde in het verleden bij de bands van Willie Dixon, Muddy Waters en Magic Slim en gaf een twee uur durende, authentieke show weg. John Primer werd begeleid door de Nederlandse Little Boogie Boys Bluesband van Hein Meijer en door mondharmonicaspeler Copenhagen Slim.

Het afgelopen weekend smaakte duidelijk naar méér en krijgt een vervolg op 10 oktober met het Binnen Blues-festival, op 18 oktober met Jimmy Lafave, op 1 november met Samantha Fish en Laurence Jones, op 29 november met Jarekus Singleton, op 26 februari met the Palladins, op 20 maart met Super Chikan en op nog nader te bepalen data met Doug Roubillard en Ian Siegel.

De toegangsprijs voor de Sunday Blues-concerten is slechts tien euro en voor deze optredens kan worden gereserveerd bij café-restaurant Hofsteenge: telefoon 0592-501226 of per email info@hofsteengegrolloo.nl

Raadpleeg voor verdere informatie onder meer de concertagenda op de Homepage van deze website.

P.S. De fraaie foto van Kat Riggins tijdens haar optreden in Grolloo werd gemaakt en beschikbaar gesteld door Herman 'Bluesman', waarvoor onze oprechte dank!)

XXXXXJohnPrimer2