De Stichting Erfgoed Harry Muskee werd woensdagavond verblijd met een cheque ter waarde van
€ 1.600,-. Deze bijzondere geste kwam voort uit een veiling die werd gehouden tijdens de jaarlijkse Mossel & More Party in het Drents Museum.

XCheque2

Jaarlijks organiseren UNP accountants adviseurs, Bos & Bos Catering, VVV/Dit is Assen en het Drents Museum de Mossel & More Party. De samenkomst van woensdagavond werd druk bezocht door genodigden uit onder meer het Asser bedrijfsleven, de middenstand, de cultuur en de politiek.

Het is een goede gewoonte dat er tijdens deze party een veiling wordt gehouden, waarbij het opgehaalde bedrag is bestemd voor een goed doel. Dit jaar werd gekozen voor het Cuby & the Blizzards Museum. Annabelle Birnie, directrice van het Drents Museum, zei dat de blues in Drenthe onvoorwaardelijke steun verdient, evenals het instandhouden van de herinnering aan Harry Muskee en de Blizzards. "Iedere Drent heeft diep in zijn of haar hart wel iets met de blues. Het C+B Museum zet al bijna vijf jaar iets heel bijzonders op de kaart hier in het Noorden. Zelfs zo bijzonder dat wij begin volgend jaar in samenwerking met het C+B Museum een grote tentoonstelling gaan organiseren over Cuby & the Blizzards."

XMossel

Tevens meldde Annabelle dat het de bedoeling is dat 2016 door de provincie wordt uitgeroepen tot 'Drents Bluesjaar' en dat daar een uitgebreide programmering voor komt, met de kick-off in het Drents Museum in januari.

Onder de bezielende leiding van Annabelle en adjunct-directeur Harry Tupan vond vervolgens de veiling plaats, waarbij twee originele foto’s van de Asser fotograaf Rudy Leukfeldt werden aangeboden. De eerste was speciaal voor de veiling gemaakt en betrof een fraaie afbeelding van de 'gewone mossel', oftewel de Mytilus Edulis. Deze bracht uiteindelijk 600 euro op. De tweede foto was het beroemde portret van Harry Muskee op de spoorlijn bij Hooghalen uit 2000, die destijds onder meer werd gebruikt voor de hoes van de verzamelbox Blues Traveller.

XFotoHarry

Rond deze fotosessie van Harry Muskee en Rudy Leukfeldt is er de fraaie anekdote dat, toen beide heren op de spoorrails aan het werk waren, de machinist van een passerende trein de politie inseinde dat er twee verdachte personen op de rails waren gesignaleerd. Toen de politie polshoogte kwam nemen, waren ze met name bezorgd over de door de treinmachinist beschreven sjofele, oude zwerver met een versleten koffer, die wellicht het leven beu was. Hiermee werd uiteraard Harry bedoeld, die dat overigens niet zo leuk vond…

Deze iconische foto werd verkocht voor 1000 euro, waardoor Albert Haar en Henk Weggemans van het C+B Museum een cheque van 1600 euro in ontvangst konden nemen.

XHeerenOudZuid

De avond werd muzikaal omlijst door de Heeren Oud-Zuid, die behalve een breed repertoire aan bekende popsongs, ook muziek van Cuby & the Blizzards ten gehore brachten. Zo vond de veiling plaats onder begeleiding van de instrumentale klanken van Window of my Eyes.

Uiteraard zal het ontvangen geldbedrag door het C+B Museum op zeer passende wijze worden besteed!