Ook dit najaar valt er op muziekgebied veel te genieten in Grolloo. Naast Binnen Blues op 10 oktober, zullen meer artiesten de komende maanden in het Drentse bluesdorp neerstrijken. Als warming up voor het eerste Holland Blues Festival op 3 en 4 juni 2016, organiseert café-restaurant Hofsteenge, in samenwerking met de North Sea Jazz Club in Amsterdam en dorpsbewoner Johan Derksen, een aantal bluesconcerten op zondagmiddagen in Grolloo.

XXXJohnPrimer2

De naam van deze serie concerten is weliswaar Sunday Blues, maar de aftrap wordt verricht op vrijdagavond 18 september. Dan staat blueszangeres Kat Riggins (foto onder) uit Miami op het programma. Zij begon in het huisorkest van de Sunny Isles Beach Club in Miami en speelde vervolgens jaren in het nachtclubcircuit van New Orleans. Kat Riggins wordt begeleid door haar band Blues Revival.

XXXKatriggings

Twee dagen later al, op zondag 20 september, is het de beurt aan bluesgitarist John Primer uit Chicago (foto bovenaan). Deze blueslegende speelde bij de Chicago Blues All Stars van Willie Dixon, de Muddy Water Band en Magic Slim and the Teardrops, voordat hij in 1995 op eigen benen verder ging. Primer trad ook op tijdens het Groeten uit Grolloo-festival in 2011.

Americana-legende Jimmy Lafave (foto onder) uit Austin komt op 18 oktober naar Grolloo. Zijn veelzijdige en doorleefde repertoire is doorspekt met de invloeden van country, folk en blues. Lafave is een oude bekende, want hij speelde al eens op Take Root in Assen en Groningen. In 1990 trok hij van Oklahoma naar Texas, waar hij nu de Cedar Creek Studios runt en een eigen platenlabel heeft, Music Road Records.

XXXJimmyLafave

Blueszangeres Samantha Fish (foto onder) uit Kansas City speelt gitaar als een kerel. Ze deelde het podium al met Buddy Guy en Mike Zito en trok met de Blues Caravan door Amerika en Europa. Zij komt 1 november naar Hofsteenge en brengt het Engelse wonderkind Laurence Jones (foto onderaan) mee. Jones is een groot bluestalent, door Walter Trout omschreven als "een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy: een genie." Hij debuteerde in 2012 op negentienjarige leeftijd met de CD Thunder in the Sky. Dit jaar kwam zijn derde schijfje uit: What’s It Gonna Be.

XXXSamanthaFish

De optredens in restaurant-café Hofsteenge beginnen op de zondagmiddag steeds om 15.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 10,00. Als u een kaartje koopt, zit hier nog een aantrekkelijke kortingsactie aan vast. Op vertoon van uw polsbandje betaalt u op de zondagmiddagen een gereduceerde entreeprijs voor het C+B Museum van slechts € 4,00, in plaats van de gebruikelijke 6 euro! U kunt dus voor of na de concerten de expositie over Eelco Gelling met aanzienlijke korting bezoeken!

XXXLaurenceJOnes

Meer informatie volgt op deze website. Er kan nu echter al worden gereserveerd bij Hofsteenge: telefoon 0592-501226 of per email: info@hofsteengegrolloo.nl

Het is de bedoeling dat in de aanloop naar het Holland Blues-festival op 3 en 4 juni volgend jaar, meer artiesten in Grolloo zullen optreden. Zodra daar nader nieuws over is, zal dat uiteraard op deze website worden bekengemaakt.