Wie zin heeft om enkele dagen in een bijzondere Cuby-kunstkeet exclusief te kamperen bij de Window of my Eyes-steen in het Grolloerveen, kan deze wens binnenkort verwezenlijken. Op initiatief van de gemeente Aa en Hunze wordt momenteel gewerkt aan de afronding van een zeer origineel project: "Kunstketen".

xKunstkeet4

Enkele ondernemers in de gemeente hebben een aantal keten aangeschaft die zijn omgebouwd tot een sobere kampeergelegenheid. De keten zijn of worden door verschillende kunstenaars artistiek aangekleed. De gemeente Aa en Hunze heeft dertig plekken aangewezen waar met deze keten maximaal drie dagen mag worden gekampeerd. Dit zijn unieke (natuur)lokaties, waar normaal gesproken kamperen niet is toegestaan. Op het moment dat een keet is verhuurd, zorgt de eigenaar ervoor dat de keet op de plaats van bestemming komt. Na afloop van de huurperiode wordt de keet weggesleept.

xKunstkeet2

Roel Poppe Lubbers van de Boerhaarshoeve in Grolloo, tevens sponsor van het C+B Museum, schafte een dergelijke keet aan. Hij dacht daarbij direct aan Cuby & the Blizzards voor de artistieke versiering en vroeg de Stichting Erfgoed Harry Muskee om dit te sponsoren. Kunstenares Merel Jonkheid maakte een ontwerp en dezer dagen legt zij de laatste hand aan het beschilderen van de kunstkeet. Dit gebeurt in één van de loodsen van Bouwbedrijf Enting, direct naast het C+B Museum.

De komende weken worden ook de andere keten opgeleverd. Zodra de speciale website van de projectgroep gereed en gelanceerd is, kunnen gegadigden de keten boeken. Zoals gemeld wordt de "Groeten uit Grolloo-keet" voor iedere huurperiode geplaatst bij de Window of my Eyes-steen in het Grolloerveen.
Vanaf het moment dat dit speciale project echt van start gaat, volgt er deze op website meer informatie.