U zult het ongetwijfeld hebben gemerkt: onze website van het C+B Museum heeft een behoorlijke gedaanteverwisseling ondergaan!

vernieuwde museum website

Technische ontwikkelingen maakten het noodzakelijk de website aan te passen. Dat was voor ons tevens een mooie gelegenheid om ook enkele andere verbeteringen door te voeren. Niet alleen het uiterlijk van de website is gewijzigd. We hebben geprobeerd deze nog gebruikersvriendelijker te maken voor de eventuele museumbezoeker.

Zo kan in de rechterkolom direct worden gezien of het C+B Museum “vandaag” open is. De Agenda in de menubalk geeft de mogelijkheid om ruim een week vooruit te kijken. Bovendien zullen hierin ook zaken als festivals, concerten en andere activiteiten worden opgenomen. Vanzelfsprekend kunt u ook onder de knop Openingstijden alle benodigde informatie vinden.

De Routeknop in de menubalk maakt het mogelijk om via Google Earth een exacte routebeschrijving naar het C+B Museum op te vragen, waar u zich ook bevindt. Tevens is rechtsboven een Zoekknop toegevoegd om in deze website op trefwoord bepaalde onderwerpen op te zoeken.

Op de site is ook een beknopte biografie van Cuby & the Blizzards te vinden, ook weer via de menubalk. Dat leek ons prettig en informatief voor degenen die de geschiedenis van C+B niet helemaal helder (meer) op het netvlies hebben staan en/of dit nog eens rustig willen nalezen.

De foto’s op de Homepage zijn nu ook in kleur, voor zover van toepassing. In het stuk over de huidige tentoonstelling is een diashow met foto’s uit de expositie opgenomen. Ook aan de kolom Nieuwsrubriek op de Homepage is per item een kleine kleurenfoto toegevoegd.

De nieuwe website is vanaf nu ook “responsive”. Dit wil zeggen dat de lay-out zich automatisch aanpast aan de grootte van het scherm (laptop, tablet, mobiele telefoon) waarmee u de website raadpleegt

Kortom, wij hopen dat de vernieuwingen op deze website daadwerkelijke verbeteringen zijn en dat u ermee uit de voeten kunt. Uiteraard is alles erop gericht om u, bezoeker van het C+B Museum, optimale service te bieden om zodoende zoveel mogelijk mensen naar ons Museum te krijgen.

Qua uiterlijk is het wellicht even wennen, maar de ervaring leert ons dat dit niet te lang duurt!