XXXXXBIG2015Aan het programma van komende zaterdag voor Blues in Grolloo zijn nog twee extra onderdelen toegevoegd.

Om 16.45 uur vindt er in het Praise the Blues-kerkje een mondharmonica workshop plaats. Bij de vorige editie van Blues in Grolloo in 2014 werden er ook -en met veel succes- enkele van dergelijke workshops gehouden (zie foto).

Klaas Vermeulen en Dirk van Coevorden brengen u de fijne kneepjes van het bluesharp spelen bij. De deelname zaterdag is gratis.

U kunt zelf een mondharmonica (bluesharp) meenemen of er één kopen in de kerk voor € 7,50.

XXCigarboxHenryBluesinGrollooCigarbox
Bij het al uitgebreide muziekprogramma is er nog één act bijgekomen. Om 17.15 uur (in de pauze van de optredens van Heeren Oud-Zuid) kan er in het C+B Museum worden genoten van Cigarbox Henri.

Henri Grootenhuis (foto links) speelt onder meer rudimentaire, authentieke blues op zelfgemaakte instrumenten, zoals de éénsnarige diddley bow en de cigarbox gitaar, een zeer veelzijdig maar in Nederland nog relatief onbekend instrument.

Cigarbox Henri speelde vorig jaar november tijdens de Vriendenmiddag van het C+B Museum en oogstte toen veel succes. Vandaar dat hij ook zaterdag een set zal spelen met rauwe blues en ander materiaal, dat hij zelf bestempelt als dirty hardrockin’ garage blues.

XXXXXBannerBluesinGrollooKaarten
Het aangevulde programma is uiteraard nog een reden extra om zaterdag naar Blues in Grolloo te komen. Koop of reserveer de kaarten nog vóór zaterdag tegen de voorverkoop prijs van € 22,50.
Zaterdag zijn de kaarten aan de kassa's € 2,50 duurder!

Reserveren en betalen kan via de website www.bluesingrolloo.nl of rechtstreeks bij café-restaurant Hofsteenge: 0592-551226.

Kaarten zijn ook los te koop bij Hofsteenge in Grolloo, de CD-afdeling van warenhuis Vanderveen in Assen of blueswinkel SwingMaster in Groningen.

Tijdschema
Zaterdag zijn er flyers verkrijgbaar met een plattegrondje en het tijdschema van de optredende artiesten. Het tijdschema is ook te downloaden via www.bluesingrolloo.nl en dan bij "tijdschema". Deze timetable staat ook onderaan dit artikel.

Wilt u Thorbjørn Risager & the Black Tornado (één van de vier hoofdacts) niet missen, dan dient u op tijd aanwezig te zijn, want hij speelt al om 16.00 uur!

Parkeren
Tot slot nog één verzoek: Komt u met de auto, dan wordt u vriendelijk verzocht uw auto te parkeren op het daarvoor bestemde parkeerterrein. Dit is achter café-restaurant Hofsteenge. De borden wijzen u naar de goede plek!

Tot zaterdag!

XXTimetableBluesinGrolloo2015def