xxClaudeHayU kunt vanaf nu online kaarten reserveren (en betalen) voor de derde editie van het buitenfestival Blues in Grolloo, dat op zaterdag 30 mei plaatsvindt. In de voorverkoop kosten de kaarten € 22,50 per stuk. Op de festivaldag zelf betaalt u € 25,00.

Blues in Grolloo 2015 biedt op 30 mei wederom een boeiend programma. Zoals al eerder werd gecommuniceerd zijn Thorbjørn Risager & the Black Tornado (Denemarken), Marcus Malone & his band (USA),  Claude Hay (Australië, foto links) en de Carvin Jones Band (USA) de vier hoofdacts.

Ook het verdere programma is inmiddels bekend. De volgende bands en artiesten zullen spelen: Eliana Cargnelutti (Italië), Sadie Johnson (USA), Heather Crosse (USA), The Dynamite Blues Band (Nederland), Ed & The Gators (België), Ben Prestage (USA, foto linksonder), The Maxwell Street Bluesband (België), Black Cat Joe & Miss Corina (Frankrijk), The Blues Vision (België) en B.J. Hegen & the Blues Busters (Nederland).

Gospel
Vanwege het grote succes in 2014 is er opnieuw gospel in het kerkje, deze keer van de all-women formatie Gospel-Roots.

XBluescaravanOok het optreden van Heeren Oud-Zuid zal bijzonder worden. Zij brengen in het C+B Museum namelijk een programma dat volledig uit (vertaald) Harry Muskee-repertoire zal bestaan.

De Afterblues zal worden verzorgd door twee bands uit de nabije omgeving: The Easterfield Bluesband en Sugadaddy & the Honeydrippers.

Johan Derksen is evenals vorig jaar (hoofd)podiumpresentator.

Zeven lokaties
Op zeven lokaties in Grolloo zullen de optredens plaatsvinden, variërend van het hoofdpodium op de parkeerplaats naast café-restaurant Hofsteenge en een speciaal podium achter het borstbeeld van Harry Muskee, tot het C+B Museum, het kerkje en diverse boerenschuren in het dorp.

Blues in Grolloo 2015 is, net zoals in eerdere jaren, internationaal en muzikaal gevarieerd van opzet. Van Australië tot Amerika, van blues, soul en roots tot singer-songwriter en gospel: er is voor elk wat wils.

Ook deze editie is de programmering verzorgd door Jan de Haan en Harry de Jong en wordt het festival in goede samenwerking met cultureel café De Amer georganiseerd.

XBenPrestageOp de festival-website www.bluesingrolloo.nl is veel meer informatie over de artiesten te vinden. Tevens kan via de website worden gereserveerd en -voor het eerst- direct worden betaald. De festival/website is ook toegankelijk via de speciale link rechtsboven op de Homepage van deze website.

Kaarten kosten in de voorverkoop € 22,50 per stuk, op de festivaldag zelf € 25,00. Dit is inclusief toegang tot het C+B Museum, waar eind april de nieuwe tentoonstelling over Eelco Gelling zal worden geopend.

Uiteraard kan er ook worden gereserveerd bij café-restaurant Hofsteenge, telefoon 0592- 501226 of via email info@hofsteengegrolloo.nl