XXHenkHet droevige nieuws zal wellicht nog niet iedereen hebben bereikt, maar op 19 februari jl. is Henk Kamp overleden.
Henk werd tien dagen eerder tijdens het boodschappen doen getroffen door een acute hartstilstand. Uiteindelijk is hij aan de gevolgen hiervan overleden. Henk werd 64 jaar en is maandag 23 februari in besloten kring gecremeerd.

Henk was -samen met zijn vrouw Henny- zeer bekend in Cuby-kringen. Jarenlang vormden zij de enthousiaste, drijvende krachten achter C+B Support. Toen Harry Muskee het reizen met de toerbus beu werd, nam Henk het vele jaren trouw op zich om Harry per auto naar en van de concerten te rijden.
In deze periode bouwde hij een uiterst plezierige relatie op met Harry en de overige bandleden.

Ook na de opening van het C+B Museum en het overlijden van Harry in 2011 bleef Henk zeer actief. Hij was niet alleen regelmatig gastheer in het Museum, maar verrichtte ook tal van hand- en spandiensten bij festivals, Vriendenmiddagen en andere bijeenkomsten.

Henk was vaak aanwezig bij de bestuursvergaderingen van de Stichtingen, waarvoor Henny de vrijwilligerszaken coördineert. Henk cijferde zichzelf bij die samenkomsten meestal weg. "Ik ben slechts de chauffeur van Henny," was zijn vaste commentaar. Maar wij hadden hem er graag bij. Henk luisterde en dacht namelijk met veel interesse mee, en was gaarne bereid waardevolle suggesties te doen over tal van aangelegenheden. Zijn grote kennis van (muziek)zaken en zijn ingetogen, prettige manier van doen werden zeer gewaardeerd.

Henk’s plotselinge overlijden komt voor iedereen als een grote schok. Zijn verschijning was markant, maar zelf bleef Henk het liefste op de achtergrond. Hij was er echter altijd, betrokken, hulpvaardig en sympathiek. Henk hoorde bij C+B.

Wij zullen hem zeer missen. Uiteraard wensen wij in de eerste plaats Henny, maar vanzelfsprekend ook de rest van de familie, de andere vrienden en verdere bekenden van Henk veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Henny wil thuis voorlopig geen bezoek en ook geen telefoontjes. Wie toch naar haar wil reageren, kan dit doen door post te sturen naar Hoofdstraat 11, 9444 PA Grolloo. Dit is het adres van café-restaurant Hofsteenge.

De besturen van de Stichting Erfgoed Harry Muskee en de Stichting Vrienden van het C+B Museum.