XSchilderijJaapKunstenaar Jaap van Dijk uit het Friese Tzummarum kwam vrijdag naar het C+B Museum in Grolloo, om er een portret van Harry Muskee en Herman Brood in bruikleen af te geven.
Het schilderij werd direct opgehangen op de zolder, naast de grote monitor, waar hij een mooi plaatsje heeft.

Jaap schilderde het portret in de week na het overlijden van Harry, dus begin oktober 2011.
"Ik ben er trots op dat het in het Museum hangt, want dit is natuurlijk DE plek voor zo’n schilderij," zei Jaap.

Het portret is nog tot eind april te bezichtigen. Dan wordt de nieuwe tentoonstelling 2015/2016 geopend, die gaat over Eelco Gelling, sologitarist van C+B tussen 1965 en 1976. Jaap van Dijk kondigde aan voor deze expositie een exclusief portret van Eelco te zullen maken.
Wij kunnen niet wachten!