xLeoBlokhuis1'Popprofessor' Leo Blokhuis bracht afgelopen dinsdagmiddag een bezoekje aan het C+B Museum. Blokhuis is uiteraard bekend van het tv-programma Top 2000 a gogo, dat hij aan het eind van ieder jaar maakt met Matthijs van Nieuwkerk en van zijn poppraatjes in De Wereld Draait Door.

De muziekjournalist gaf diezelfde avond een lezing in café De Witte Olifant in Klazienaveen.
Naast Nederpop stond daar met name de Drentse popmuziek van de afgelopen decennia centraal.
"Uiteraard kom je bij Cuby & the Blizzards terecht," vertelde Leo. "En wat is er dan mooier om in Grolloo je licht op te steken."

Willy Middel, de eerste bassist van C+B, praatte hem bij over de tijd dat hij deel uitmaakte van de beroemde Drentse formatie.

Leo kreeg tevens een korte rondleiding door het C+B Museum en was danig onder de indruk. "Wat een mooie, inspirerende plek is dit," schreef hij bij vertrek in het gastenboek. "Koester 'm…"