XThorbjornTijdens de derde editie van Blues in Grolloo, op zaterdag 30 mei 2015, zijn Thorbjørn Risager & the Black Tornado (Denemarken, foto) en Marcus Malone en zijn band (USA, foto linksonder) twee van de vier hoofdacts. Op het hoofdpodium zullen verder Claude Hay (Australië) en de Carvin Jones Band (USA) optreden. Dit is deze week bekend geworden.

Ook het verdere programma is nagenoeg rond. Onder voorbehoud zullen de volgende bands en artiesten spelen:
Uit de Blues Caravan van het platenlabel Rough Records Eliana Cargnelutti (Italië), Sadie Johnson (USA) en Heather Crosse (USA), voorts The Dynamite Blues Band (Nederland), Ed & The Gators (België), Ben Prestage (USA), The Maxwell Street Bluesband (België), Black Cat Joe & Miss Corina (Frankrijk), The Blues Vision (België) en B.J. Hegen & the Blues Busters (Nederland).

XMarcusMaloneVanwege het grote succes in 2014 is er opnieuw gospel in het kerkje, deze keer van de all-women formatie Gospel-Roots.
Ook het optreden van Heeren Oud-Zuid zal bijzonder worden. Zij brengen in het C+B Museum namelijk een optreden dat volledig uit Harry Muskee-repertoire zal bestaan.

De Afterblues zal worden verzorgd door twee bands uit de nabije omgeving: The Easterfield Bluesband en Sugadaddy & the Honeydrippers.

Kortom: Jan de Haan en Harry de Jong -beiden programmeurs van De Amer- zijn er wederom in geslaagd een zeer interessante en internationaal georiënteerde line-up samen te stellen!

Binnenkort volgt op de festival-website www.bluesingrolloo.nl meer informatie over de artiesten. Dan kan ook worden gereserveerd en  -voor het eerst- direct worden betaald via de speciale betaalmodule.
Kaarten kosten, evenals de vorige twee keren, € 20,- per stuk. Dit is inclusief toegang tot het C+B Museum, waar eind april de nieuwe tentoonstelling over Eelco Gelling zal worden geopend!