XCD1Platenmaatschappij Universal brengt op 21 november in de nieuwe serie The Golden Years Of Dutch Pop Music vijf dubbel-CD’s uit van bekende Nederlandse popgroepen uit de jaren zestig. Naast boxjes van The Outsiders, Q65, Livin’ Blues en The Motions verschijnt er ook een dubbel-CD van Cuby & the Blizzards. De genoemde releases bevatten de A- en B-kanten van alle singles … "And More".

Wat C+B betreft zijn dit de 17 singles, variërend van Stumble and Fall uit 1965 tot Kid Blue uit 1976. Voorts is aan de CD’s een zestal andere Blizzards-songs toegevoegd, te weten Desolation Blues, Hobo Blues, The Sky is Crying, Go Down Sunshine, Night Train en Too Blind To See.

Het boxje is fraai vormgegeven, met op de voorkant de afbeeldingen van twaalf hoesjes. Het bijbehorende boekje bevat foto’s en een informatieve tekst van de hand van muziekjournalist Robert Haagsma. De winkelprijs voor deze CD-box bedraagt rond de 15 euro.

Universal heeft voor de lezers van de C+B-Museumwebsite en de Facebook-vrienden vijf boxjes beschikbaar gesteld. Deze worden verloot onder de inzenders die het goede antwoord insturen op de volgende vraag:

Welke single van Cuby & the Blizzards was in 1968 met een tiende plaats in de Nederlandse Top 40 de grootste hit van de groep?

Stuur je antwoord voor as. dinsdag 18 november naar webredactie@cubymuseumgrolloo.nl en vergeet niet je naam, adres en email-adres te vermelden.

De winnaars krijgen per email bericht.

CD2