Op zaterdag 13 september as. wordt de Culturele Uitdag georganiseerd, de start van het nieuwe culturele seizoen. In de gemeente Aa en Hunze wordt deze dag gecombineerd met de Open Monumentendag 2014. Bij zoveel mogelijk open monumenten en musea worden optredens, exposities en presentaties van kunstenaars en verenigingen op cultureel gebied gegeven.

Het C+B Museum doet aan deze dag mee en is dan voor inwoners van de gemeente Aa en Hunze toegankelijk. Op zaterdagmiddag zijn er twee optredens gepland van de singer-songwriter Ruud Fieten, te weten om 14.30 en 15.30 uur. Hieronder een korte kennismaking met Ruud Fieten. Zijn beide optredens zijn ongetwijfeld zeer de moeite waard en uiteraard is iedereen volgende week zaterdagmiddag van harte welkom!

Ruud Fieten
ZZZZZRuudFietenUitvinder. Dat is het droomberoep van Ruud Fieten (foto links). Zijn studie tot ingenieur lijkt daarvoor de goede richting, maar door tegenslagen op de arbeidsmarkt besluit Ruud kunstenaar te worden.

Hij uit zijn creativiteit niet alleen in het maken van schilderijen, logo's en tatoeages maar sinds vier jaar schrijft hij ook zijn eigen liedjes.
Vogue, blues en country zijn de stijlen waarin hij het liefst schrijft.

Ruud is geen grote prater en verwerkt zijn gevoelens liever in zijn liedjes. Dat hij zijn hele leven muziek zal blijven maken staat voor Ruud als een paal boven water: "Of ik nou op de hoek van de straat blijf spelen of echt groot word in de muziek, als ik maar muziek kan blijven maken."

Doorbraak?
Of zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland voor zijn grote doorbraak zorgt, moet de toekomst uitwijzen, maar dat zijn naam bekend wordt in de muziekwereld hoopt hij sowieso. Wanneer zijn carrière als singer-songwriter namelijk niet slaagt, wil hij als uitvinder de eerste gitaar op de markt brengen die zowel door links- als rechtshandige mensen kan worden bespeeld.

Ruud Fieten maakt verrassend sterke liedjes. Onlangs kwam hij in beeld door o.a. zijn deelname aan DBSSW, een tour met Stefany June en support shows voor Tangarine en Adam Green. Ook werd zijn muziek gepromoot op websites van Eric Corton en Coldplay. Momenteel werkt hij aan de opnames van zijn debuut-EP.