Hoofdstukindex:

XXXSpandoekZaterdag is het eindelijk zover: de tweede editie van Blues in Grolloo! Laten we hopen dat de weergoden ons net als vorig jaar gunstig zijn gezind. Dan kunnen de bezoekers weer lekker rondkuieren door het enige echte bluesdorp van Nederland en onbekommerd genieten van een prachtige bluesdag!

Dit gebeurt op zeven verschillende lokaties in Grolloo, die speciaal voor deze bluesdag een bijzondere naam hebben gekregen. Zo heet het C+B Museum tijdelijk Back Home, de kerk Praise the Blues, de schuur van bouwbedrijf Enting (naast het C+B Museum) Cats Lost, eethuis Gerrie Travelling With the Blues, het podium bij het borstbeeld van Harry Muskee Simple Man, de schuur van de familie Enting Appleknockers Flophouse en het podium op de parkeerplaats bij Hofsteenge Window of my Eyes. De relatie met Cuby & the Blizzards moge duidelijk zijn.

XXXDrentsJeugdorkestOm 15.00 uur wordt er "afgetrapt" met een heel bijzonder optreden waarover al veel is gemeld. Het Drents Jeugdorkest (foto links), dat 25 jaar bestaat, opent onder leiding van Nico Sieffers het festival met een medley van C+B-nummers, waarvoor Alfred Willering het arrangement schreef. Na het festival is dit arrangement gratis beschikbaar voor showbands, fanfares en orkesten. Het Drents Jeugdorkest heeft echter de primeur en eigenlijk mag u deze historische opening niet missen…!