XXBigDaddyDe toegangskaarten voor de tweede editie van het festival Blues In Grolloo op zaterdag 31 mei, zijn nu ook in de losse verkoop verkrijgbaar, en wel bij café-restaurant Hofsteenge in Grolloo en op de platen-/CD-afdeling van Warenhuis Vanderveen in Assen.

De prijs (€ 20,-) is inclusief toegang tot het C+B Museum, waar de nieuwe, veel bezoekers trekkende, tentoonstelling Brood & Blizzards kan worden bekeken. Tevens kan er gratis worden meegedaan aan de mondharmonica-workshop van Klaas Vermeulen. Ter plekke kan een echte bluesharp worden aangeschaft.

Twintig bands
Tijdens Blues in Grolloo treden zo’n twintig nationale en internationale bands en artiesten op, verspreid over zeven verschillende lokaties, waaronder het C+B Museum, diverse (boeren)schuren en twee buitenpodia.

Publiekstrekkers zijn onder meer Eric Bibb, Big Daddy Wilson (foto links), Ralph de Jongh, B.J. Hegen en Erja Lyttinen. Johan Derksen presenteert de hoofdacts. Het festival wordt om 15.00 uur geopend door het Drents Jeugdorkest, dat een bijzondere medley laat horen van nummers van Cuby & the Blizzards. Alfred Willering uit Coevorden schreef hiervoor een apart arrangement.

De kaarten zijn op 31 mei ook aan de kassa's verkrijgbaar. Eveneens kan er gereserveerd worden via de festival-website, www.bluesingrolloo.nl (waar ook het volledige programma kan worden bekeken) of via 0592-501226.